Különválasztják a helyi és a helyközi járatokat

2020.12.20. 08:51

Jövőre csak 8 évnél fiatalabb buszok szállíthatják az utasokat a városon belül Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári tömegközlekedésre közbeszerzést írt ki a helyi önkormányzat. Bevezetik az előre váltható jegyeket.

Mészely Réka

20201215 Mosonmagyaróvár Új buszmenetrend, Fotó: Mészely Réka MR Kisalföld

Forrás: Kisalföld

Fotó: Mészely Réka

Jövő év februárjától a helyi és a helyközi járatokat különválasztják – tudtuk meg Muráncsik László önkormányzati képviselőtől. A mosonmagyaróvári tömegközlekedésre közbeszerzést írt ki a helyi önkormányzat. A pályázat szerint nyolc évnél fiatalabb, minimum háromajtós és alacsony padlós buszok vehetnek részt a helyi közlekedésben február elsejétől, amikortól új szolgáltatói szerződést köt a város.

A képviselő érdeklődésünkre arról is beszélt, hogy februártól bevezetik az előre váltható jegyeket a bérletek, a napijegyek és egyvonalas bérletek mellett. A pandémia is jelentősen érintette a buszos közlekedést. Arra számítanak, hogy 25–30 százalékkal is nagyobb lehet a veszteség a tavalyi évhez képest.

– Az utóbbi években emelkedett a jegy- és bérletértékesítés. A járványügyi helyzet azonban ezt fékezte. Tavasszal beszüntették ideiglenesen a diákjáratokat. Most emelkedni látszik az utasszám. Arra számítunk, ha sűrítjük a járatokat, többen is veszik igénybe a tömegközlekedést – zárta gondolatait a várost a busztársaságnál képviselő Muráncsik László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában