felújítás

2020.10.21. 06:51

Megújul a vasútállomás Kapuváron: 62 férőhelyes lesz a parkoló

Tart a kapuvári vasútállomás épületének felújítása. Az állomás mellett 62 férőhelyes parkolót, valamint annak területén új buszmegállót alakítanak ki.

Kustor Réka

Szijj Ákosnak és munkatársainak most az idő is kedvez, dolgoznak az állomásépület külső megújulásán.

Fotó: Kustor Réka

Nemrégiben olvasónk kereste fel lapunkat a kapuvári vasútállomást illetően. Mint az a levélből kiderül, annak írója örömmel üdvözölte az állomásfelújítás hírét, napi ingázóként rendszeresen igénybe veszi a vasúti közlekedés lehetőségét. „A megújuló állomás Kapuvár dísze lehet, és méltó a XXI. századhoz” – fogalmazott. Olvasónk kiemelte, hogy a GYSEV mint tulajdonos szívén viseli a P+R (Parkolj és utazz!) program népszerűsítését, s az újítások után méltó példája lehetne ennek a jövőben a kapuvári állomás. Majd a minden bizonnyal sokakat foglalkoztató kérdésre is rátért, miszerint tervben van-e az állomás melletti, rossz állapotú szervizút és a Vasút utca felújítása, melyek a kátyúk és gödrök miatt főként esős időben nehezítik meg a közlekedést. A parkolók szintezése nem megfelelő, a buszok nehezen tudják megközelíteni a megállókat, továbbá a személyszállításra kijelölt vágányok kijáróinak felszedése, átalakítása sem szerencsés.

Szijj Ákosnak és munkatársainak most az idő is kedvez, dolgoznak az állomásépület külső megújulásán. Fotó: Kustor Réka

 

Lapunk információi szerint korábban már történtek a Vasút utca fejlesztésre irányuló egyeztetések, ám úgy tűnik, az útburkolat javítása még várat magára. Amennyiben a jövőben érdemi információt kapunk erről, tájékoztatjuk olvasóinkat.

Az épületen és a mellette lévő területen azonban több újítás is várható. A Kisalföld felvette a vasúttársasággal a kapcsolatot, eszerint a GYSEV Zrt. megkezdte a kapuvári állomásépület komplett felújítását.

„Az épület külső szigetelést és festést kap, teljeskörűen felújítják a várótermet, a pénztárakat, valamint a mosdó- és WC-helyiséget. A munkálatok része lesz az állomás mellett található gépjárműparkoló átalakítása és bővítése: a szakemberek a parkoló alatti közműveket cserélik és megoldják a terület vízelvezetését. Új burkolatot is kap a parkoló, amely 62 férőhelyesre bővül. Szintén a parkoló területén új buszmegállót alakítanak ki a vonatpótló autóbuszok számára. Ha nincs vonatpótlás, ezt a Volánbusz járatai is használhatják majd. A GYSEV szintén tervezi a kapuvári állomás peronjainak teljes körű átépítését, magasperonok készítését, ezek a munkálatok tervezési fázisban vannak” – nyilatkozta lapunknak Rázó László, a GYSEV Zrt. sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában