110 fogvarartottnak épült hely

2020.07.15. 14:19

Új börtönszárnyak épültek Sopronkőhidán

Országszerte tíz büntetés-végrehajtási intézetben 2750 új férőhely készült el a börtönprogram keretében. Sopronkőhidán 110 fogvatartottat tudnak elhelyezni az új épületszárnyban.

Bódvai Ildikó

Az új intézeti épületszárnyakat hétfőn a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben adta át Varga Judit igazságügyi miniszter.

Az elkészült beruházások a büntetés-végrehajtási intézetek telítettségét szeptembertől várhatóan 100 százalék alá csökkentik. A fogvatartottak elhelyezésére szolgáló alapterület összesen 25.950 négyzetméterrel bővült – tájékoztatott a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Az új körletek mindegyike rendelkezik fürdő-, foglalkoztató- és egészségügyi helyiségekkel, személyzeti irodákkal, a klímaberendezések száma 941 darab. A zárkák három, illetve hat fő befogadására alkalmasak, a háromfős zárkák alapterülete 12,5 négyzetméter, a hatfősöké 25,5. A férőhelybővítés új munkahelyeket teremtett, a büntetés-végrehajtás az álláskeresőknek biztos megélhetést és előmenetelt biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában