Szövetségre léptek az önkéntesek

2020.05.14. 07:01

Huszonkét lelkes kerékpáros segíti Győrben a vöröskeresztesek küldetését

Szövetségre léptek Győrben a vöröskeresztesek és a kerékpárosok. Az önkéntesek gondoskodnak arról, hogy a járvány alatt egyetlen rászoruló se maradjon gyógyszer nélkül és egy zárcsere se jelentsen kihívást.

D. Pusztai Andrea

2020.05.06 Bringsok-Vrskereszt egyttmtkds Kun Szilvia megyei igazat Vrskerszt , Tmbly Tams MAgyar Kerkpros Klub Gyri Szervezetnek Elnke. Fot: Nagy Gbor Kisalfld Gyr

Fotó: Nagy Gábor

Kun Szilvia, a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron megyei igazgatója 10 arcpajzsot, 100 szájmaszkot és 30 doboz vitaminkészítményt adott át a minap a Magyar Kerékpárosklub Győri Szervezetét vezető Tömböly Tamásnak. A támogatás része volt annak a megállapodásnak, amelyben rögzítették, hogy önkénteseik együttműködnek a járvány terhelte időkben.

Fotó: Nagy Gábor

A vöröskeresztesek segélyszolgálatot indítottak. Reggel 8 és délután 4 között a 70/933-8412-es telefonszámon vagy a zsanett.gerencser@voroskereszt.hu e-mail-címen várják azoknak a 65–70 év közötti győri időseknek a jelentkezését, akik se hozzátartozókra, se szomszédokra nem tudják rábízni a bevásárlást, a gyógyszerek vagy gyógyászati segédeszközök kiváltását. Jelenleg több mint száz embernek segítenek rendszeresen.

A diszpécserhez néha olyan kérések is befutnak, amelyek teljesítése meghaladja a szervezet vállalásait. Így kerültek képbe a győri kerékpárosok, akik a lelkes önkéntesekkel együtt immár huszonketten járják a várost.

Fotó: Nagy Gábor

Nemcsak bevásárolnak, de csekket, levelet adnak fel, állateledelt szereznek be, ablakot olajoznak, zárat cserélnek, tévét állítanak be. Mostanáig több mint 500 megbízást teljesítettek és vívták ki vele a városlakók elismerését.

Múlt hét óta újabb szolgálatot teljesítenek, az Erzsébet Liget Vendéglő a hét hat napján naponta tíz-tíz adag ételt bíz a gondjaikra. Ebből hétfőn és kedden olyan betegeknek, időseknek vagy szegény családoknak visznek, akikkel az elmúlt hónapokban kerültek kapcsolatba, két-két napon pedig a Karitász és a vöröskeresztesek ajánlása alapján lepnek meg valakit.

Fotó: Nagy Gábor

Tömböly Tamás a Kisalföld kérdésére elmondta: továbbra is sokan vannak, akiket a betegségük vagy a mozgáskorlátozottságuk otthon tart, csak kedden tizenhat alkalommal keresték meg őket. A bringások a megbízásokat a 30/650-8000-es telefonszámon, a [email protected] címen vagy a Magyar Kerékpáros Klub Győri Szervezetének Facebook-oldalán várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában