BMW-sek csatlakoztak a soproni polgárőrséghez – fotók

Nyolc motoros lépett be a Soproni Polgárőr Egyesületbe, hogy aktívan részt vegyen a köz érdekében végzett ellenőrzési feladatokban.

Gosztonyi Miklós

Fotó: Magasi Dávid

– A koronavírusos helyzetben, a home office rendszerű munkavégzés során a Soproni Motoros Túra Egyesület tagjainak is egyre több lett a szabadidejük. Ekkor vetődött fel a gondolat, kössük össze hobbinkat a közérdekű szerepvállalással. Így döntöttük el, hogy mind a nyolcan belépünk a Soproni Polgárőr Egyesületbe, szolgálatba állítva saját motorjainkat – közölte dr. Tarnóczi Gábor, a motorosklub elnöke a polgárőrség Táncsics utcai székhelyén rendezett sajtótájékoztatón.

– Valójában két éve kezdeményezte a mostani polgármester, az akkor aktív polgárőr Farkas Ciprián, hogy a soproni polgárőrök is végezzenek motoros járőrszolgálatot a szabadtéri rendezvények biztosítására. Időközben két bérelt Hondával ez valóra vált. A nyolc hozzánk csatlakozott BMW-s­­sel kiegészülve pedig rendkívül hatékony ellenőrzésekre és segítségnyújtásra leszünk képesek – fogalmazott Vig József Attila, a polgárőr-egyesület elnöke. – Beszálltak a határszakaszok olyan részeinek kontrollálásába, amelyeket autóval nem lehetne megközelíteni. Naponta több fővel vesznek részt a járőrszolgálatban, mintegy száz kilométeres távot vállalva. Napjainkban tűzgyújtási tilalom van érvényben. Motorosaink rendre felkeresik a tűzgyújtási helyeket, a kilátókat, hogy felhívják az emberek figyelmét arra: a kényszerszabadság nem hallelujaszabadság. Eredményesen zajlik az ellenőrzés, szükség van rá, mert voltak, akik gulyáspartival hagyták figyelmen kívül a tilalmakat.

Kovács Miklós, a Soproni Rendőrkapitányság alezredese a sajtótájékoztatón kiemelte: a polgárőrség a rendőrség stratégiai partnere. A motorosok bevonásával pedig új szintre lépett az együttműködés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában