Összefogás

2020.03.12. 11:12

Egyre erősebb a páli közösség

Páliban jellemző az összefogás, egyre erősebb a közösség – állapította meg Póczik András, a falu polgármestere. Legutóbb géptárolót építettek a helyiek társadalmi munkában és a temetőben dolgoztak.

Cs. Kovács Attila

A páliak betonoztak és tárolót építenek a pályázaton nyert gépeknek.

Társadalmi munkában építenek géptárolót a páliak, illetve összefogással rendezték a minap temetőjük környezetét is. Póczik András polgármester elmondta: összességében több százezer forintot spórol meg az önkormányzat azzal, hogy a helyiek segítenek a munkákban.

– Pályázaton nyertünk egy multifunkcionális kisgépet a hozzá tartozó kiegészítő berendezésekkel együtt, hótolóval, utánfutóval, sószóróval, fűnyíróval. Ezeknek, illetve a már meglévő eszközöknek, gépeknek szeretnénk egy megfelelő tárolóhelyiséget kialakítani. A községháza udvarán építjük fel, ennek alapozását, a betonozást végeztük el a falubeliek segítségével. Utána a temetőbe mentünk, ott a polgárőrségünk szervezett társadalmi munkát, a fenyősort igazítottuk ki, mert az ágak lelógtak, zavarva a sírkert látogatóit. A szervezők hozták a gépeket és biztosították a feltételeket. Köszönet nekik ezúton is – fogalmazott Póczik András.

A páliak betonoztak és tárolót építenek a pályázaton nyert gépeknek.

A polgármester hozzátette: az utóbbi években egyre inkább jellemző, hogy a páliak összefognak egy-egy közösségi feladat vagy cél érdekében. Így például a legutóbbi munkát is anyagköltséggel úszta meg az önkormányzat.

– Legyen szó szemétszedésről vagy a közelmúltban a külterületi utak rendezéséről, jönnek és segítenek az itt élők. Van egy biztos mag, egy közösség, akikre mindig lehet számítani és jó példájuk talán ösztönzi a többieket is – jegyezte meg a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában