Időközi választás

2019.11.15. 14:29

Januárban választhatnak polgármestert Győrben

Polgármester jelöltet ajánlani és bejelenteni december 23-án délután négy óráig lehet a választási bizottságnál.

kisalfold.hu

Győr Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága január 26-ára tűzte ki a győri polgármester választás időpontját, miután az októberi önkormányzatai választásokon a polgármesteri tisztséget elnyert Borkai Zsolt november 8-i hatállyal lemondott.

Mint emlékezetes, az alakuló ülés előtt Borkai Zsolt nyílt levélben fordult a győriekhez, amelyben bejelentette, hogy a morális helyzetre való tekintettel az alakuló közgyűlés után lemond polgármesteri tisztségéről.

A választási eljárásról szóló törvény értelmében a mandátum megüresedésétől számított 120 napon belül ki kell írni a választást úgy, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő hetvenedik és kilencvenedik nap közé essen. A választási kampány december 7-től január 26-án 19 óráig tart. Polgármester jelöltet ajánlani és bejelenteni december 23-án délután négy óráig lehet a választási bizottságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában