Szavaztak

2019.10.21. 13:46

Megalakult a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés – fotók

A testület elnökévé Németh Zoltánt, a Fidesz-KDNP megyei listájának vezetőjét, a közgyűlés korábbi elnökét választották.

Barki Andrea

2019.10.21. Megyei Közgyûlés, Gyõr, Fotó: Csapó Balázs Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

Hétfőn délelőtt tartotta alakuló ülését a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés. Az október 13-i választáson a Fidesz-KDNP 65 391 szavazattal 15, a DK 11 154 szavazattal 2, a Jobbik 11 337 szavazattal 2, a Momentum 12 511 szavazattal szintén 2 mandátumot szerzett a közgyűlésben.

A közgyűlés tagjai: Ábrahám Tivadar, Csorba Dezső, Füzi Tamás, dr. Gulyás Zoltán, Hámori György, Horváth Tibor, Ivanics Ferenc, Jávor Miklós, Király Patrik, dr. Kosztyi Gergely, Major András, Mák Ferenc, Mecséri Szabolcs, Méri Attila, Molnár Rita Noémi, Németh Zoltán, dr. Pető Péter, Szabó Dávid, Szabó Zoltán, Szalay Imre, Valiczkó Mihály lettek.

Az alakuló ülésen a képviselők megbízólevelük átvétele és eskütételük után titkos szavazással megválasztották a közgyűlés elnökét és alelnökeit. A 21 tagú közgyűlés 19-19 szavazattal ismét Németh Zoltánt (Fidesz-KDNP) választotta elnöknek, és Ivanics Ferencet (Fidesz-KDNP) és dr. Pető Pétert (Fidesz-KDNP) alelnöknek.

Megválasztották a pénzügyi és ügyrendi, a területfejlesztési és nemzetiségi, az összeférhetetlenségi és vagyon-nyilatkozattételi és a közbeszerzési bizottságok elnökeit és tagjait.

Németh Zoltán elmondta, hogy az elmúlt öt évben elért eredményekre a megyeiek büszkék lehetnek, mert erősödött a gazdaság, szinte elérték a teljes foglalkoztatottságot és soha nem látott mértékű közlekedési infrastruktúrafejlesztés fejeződött be, és újabbak indulnak a jövőben is.

Hangsúlyozta, hogy partnerségben szeretnének dolgozni a megye valamennyi településével. A cél, hogy a kapcsolatok erősödjenek, és békés, biztonságos megye maradhasson Győr-Moson-Sopron – fogalmazott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában