Ismeretlen feladó

2024.03.21. 08:00

Támadnak a csalók Sopronban is, fontos az óvatosság

Minden esetben fontos, hogy meggyőződjünk az ismeretlen feladótól érkezett internetes üzenetek valódiságáról, ami kulcsfontosságú a biztonságos internethasználathoz.

Kisalföld.hu

A Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya közleményt tett közzé, melyben arra kérik a lakosságot, hogy minden esetben gyanakodjanak az ismeretlen forrásból érkező ajánlatoknál, hirdetéseknél és üzeneteknél. Az internetes csalások számos formában jelentkezhetnek, legyen szó hamis weboldalakról, átverő e-mailekről, manipulatív hirdetésekről, hihetetlen nyereményekről, elképesztő szerelemről, banki szakemberek, hivatalos személyek megkereséseiről, csomagküldő és különösen a futárszolgálatok, streaming- (film- és zenei média- tartalom) szolgáltatók üzenetei- ről. Az online világban mindig legyünk óvatosak és körültekintőek. Soha ne osszuk meg személyes vagy pénzügyi adatainkat ismeretlenekkel és ellenőrizzük a források megbízhatóságát. A tudatosság és a körültekintés kulcsfontosságú a biztonságos internethasználathoz. Az átverő praktikák skálája folyamatosan bővül, ezért a naprakész információkat megtalálják a Kiberpajzs honlapján. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában