A szerelvényen 100 ember utazott

2024.01.09. 09:21

Véget akart vetni az életének az idős sofőr, ezért vonatnak hajtott Győr közelében - fotók az ütközésről

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 72 éves férfi ellen, aki öngyilkossági szándékkal hajtott a vasúti átjáróba tavaly januárban.

Kisalföld.hu

Az ütközéstől a jármű kipördült és betonelemnek csapódott Győr térségében.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 72 éves férfi ellen, aki öngyilkossági szándékkal hajtott a vasúti átjáróba tavaly januárban. A vádirat szerint egy Győr melletti település határában közlekedett gépkocsijával a sofőr. A férfi betegsége miatt nagyon elkeseredett és elhatározta, hogy véget vet életének. A település külterületén, egy vasúti átjáró előtt leparkolt autójával és egy vonatra várt. Mikor egy személyvonat érkezett az átjáróba, a 72 éves férfi elindult autójával és a piros jelzés ellenére a vonat oldalának hajtott. Az ütközéstől járműve kipördült és egy betonelemnek csapódott.

A személyvonaton a mozdonyvezetőn és a jegyvizsgálón kívül mintegy 100 utas utazott, közülük senki nem sérült meg, míg az elkövető nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Ugyanakkor a szerelvényben két millió forintos kár keletkezett.

A melléklet képeken a gépkocsi sérülései láthatóak. Fotók: Ügyészség

A vádlott ellen azért emeltek vádat, mert bűntettet követett el a vasúti közlekedés biztonsága ellen, amiért három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyészség indítványozta, hogy tiltsák el az idős férfit a járművezetéstől. Az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában