Közmunka a betörésért

2023.12.11. 11:25

A környei iskolából akart lopni két férfi, de megszólalt a riasztó

A Tatabányai Járási Ügyészség lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat egy férfival szemben. Büntetésül közérdekű munka elvégzésére tettek indítványt.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a férfi és társa még tavaly januárban akartak kézpénzt lopni a környei iskolából. A két elkövető egy vasrudat is vitt magával. A vádlott társa a vasrúd segítségével felfeszítette az iskola tankonyhájának ablakát, miközben a  vádlott figyelte, hogy jön-e valaki. Ezt követően az elkövetők bemásztak az ablakon és értékek után kutattak az intézményben. A betörést végző férfi a tankonyha ajtaját egy ollóval szerette volna felfeszegetni, de amikor nem sikerült neki, inkább berúgta. Az ajtó zárszerkezetének megrongálásával az iskolának 2.899 forint összegű kárt okoztak. Mivel megszólalt a riasztó, ezért a két férfi elmenekült a helyszínről. Az eset óta a vádlott társa elhunyt, aki az eltervezett lopás oroszlán részét végezte. Az elkövetők az iskola előtt terepszemlét tartottak, erről a videó ITT>> tekinthető meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában