Illegális bevándorlás

2023.01.23. 08:35

Fulladoztak a menekültek az M1-es autópályán Ács közelében

Embercsempészés miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be. Az ukrán állampolgárságú férfi gépkocsiban sanyargatva szállította a menekülteket.

kisalfold.hu

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

A férfi és megbízója Varsóban bérbe vettek egy gépkocsit, amivel az elkövető, 2022. augusztus 2-án az M1-M5 autópályákon a magyar-szerb államhatár felé haladt - tájékoztatott a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség hétfőn.

A Magyarországra illegálisan érkezett 16 fő indiai, és 3 fő afgán állampolgár a határ közelében, erdős találkozási ponton várták az elkövetőt, majd a gépkocsi rakterébe beszálltak.

A menekültek felvételét követően az elkövető Ausztria felé vezetett, hogy a magyar-osztrák határt átlépjék. A levegő hiánya és a 30°C körüli külső hőmérséklet miatt felforrósodott raktérben a menekültek fulladoztak, egy közülük el is ájult.

A gépkocsit az adóhatóság járőrei aznap, 17:05-kor, az M1 autópálya Ausztria felé vezető oldalán, Ács és Bábolna között állították meg. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre, és kiutasításra ítélje.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában