Bűnügy

2022.11.16. 18:51

Letartóztatásban marad a bakonysárkányi drog termesztő

A Komáromi Járási Ügyészség a jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt indult ügyben újabb indítványt tett az elkövető letartóztatásának a meghosszabbítására. A Komáromi Járásbíróság helyt adott az indítványnak.

Forrás: Ügyészség

Forrás: police.hu

Az indítvány szerint az elkövető fogyasztotta és termesztette is a kábítószert. A férfi 2021. június 13-ig a bakonysárkányi lakóhelyén, az ingatlanának udvarán, illetve melléképületeiben indiai hasis kendert termesztett.

Az férfi által elültetett magvakból összesen 491 tő fejlődött ki a növényből, amiket a nyomozó hatóság 2021. június 13-án lefoglalt.

A gyanúsítottól lefoglalt kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, annak 198,8 %-a, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát, annak 9,94%-a.

A Komáromi Járásbíróság az ügyészség indítványára 2021. június 17-én rendelte el az elkövető letartóztatását.

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság a férfi letartóztatását legutóbb 2022. december 17-ig hosszabbította meg, tekintettel arra, vele szemben továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában