Időjárás

2024.03.24. 07:59

Vasárnap délután, este záporokra kell számítanunk, a hőmérséklet is jelentősen visszaesik - videó

A következő órákban érkező hidegfront mögött a hőmérséklet lejtmenetnek indul. A front mentén többfelé kell esőre, záporra, helyenként a vasárnap késő délutáni, esti órákban zivatarra is számítani. Vasárnap szórványosan fordulhat elő futó zápor, emellett az ég is megdörrenhet.

Kisalföld.hu

Az előrejelzések szerint vasárnap délután, este megdörrenhet az ég felettünk, néhol villámlással kísérve az Észak-Dunántúlon. Fotó: Kisalföld-archívum

Vasárnap, 7.54 - Lehűl a levegő

Északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, a frontális csapadékzóna délelőttre a déli tájakat is elhagyja. Mögötte a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből szórványosan valószínű záporos csapadék, néhol villámlással, dörgéssel kísérve.

Az északnyugati, nyugati szél több helyen lesz élénk, de záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12, 13 fok körül alakul. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő - írja a Met.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában