Időjárás

2024.03.28. 03:10

Erős, a Kisalföldön viharos szél várható csütörtökön

Országszerte nagy területen megerősödik a szél csütörtökön, és leginkább a Dunántúlon és az ország középső részében lehet számítani viharos szélre.

Kisalföld.hu

Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig

Szerda éjszaka hidegfront érkezett délnyugati irányból, emiatt mindenhol megvastagodott a felhőzet. A hőmérséklet hajnalban 5-12 Celsius-fok közé süllyed. A délies szelet többfelé kísérik élénk, erős széllökések.

Csütörtökön a felhőzet fokozatosan felszakadozik, majd a délutáni órákban nyugat felől ismét felhősödés kezdődik, megint előfordulhatnak záporok. A hőmérséklet a délutáni órákban 15-21 fok között alakul.

Az előrejelzés szerint csütörtökön országszerte erős széllökésekre kell készülni, de leginkább a Dunántúlon és a középső országrészben viharos, óránkénti 60 kilométeresnél is erősebb széllökésekre kell számítani.

Pénteken a nap első felében még előfordulhat kevés csapadék, de a hosszú hétvégén napos idő várható időnként megerősödő széllökésekkel. Csapadékra nem kell készülni, és a hőmérséklet 20 fok felett alakul délutánonként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában