Téli idővel indult a december

2023.12.06. 12:57

Volt, ahol 13 cm hó hullott délig Győr-Moson-Sopronban Miklós napján

Gyurina Zsolt

Fotó: Olvasó

A hónap első napjaiban még kiadós eső esett a kevéssel fagypont feletti hőmérsékletek mellett, majd egyre hidegebb levegő érkezett térségünkbe így 3.-án reggelre a megye nyugati részén néhány centiméteres hóréteg alakult ki. A nyugalomba jutó hideg levegő csípős hajnalt eredményezett 4.-én reggelre. A vármegyében a leghidegebb Fertőrákoson volt, ahol  -9,8 fokot mértünk. Sopronban -7,7, Győrben -8,1, Mosonmagyaróváron  -7,6 fokig csökkent a hőmérséklet.  A hideg, száraz időszak kérész életű volt:   egy tőlünk nyugatra, majd délnyugatra kialakuló ciklon enyhébb, nedves levegőt hozott térségünkbe, így Mikulás napjára jelentős hótakaró alakult ki: szerda reggel Sopronban 8 cm, Győrben 4 cm, Mosonmagyaróváron 5 cm volt a hó vastagsága. A havazás délelőtt is folytatódott, a hóréteg Győrben 10 cm, Sopronban 12 cm, Mosonmagyaróváron 6 cm-re hízott, majd a csapadék fokozatosan megszűnt, a megye keleti részén havas eső, eső is esett átmenetileg. A legvastagabb hó a megye nyugati és déli sávjában hullott: innét 11-13 cm-t  jelentettek szerdán délben.

Csütörtökön a megye keleti részén még lehet némi hó, nyugaton már nem számítunk további havazásra. Helyenként köd képződik. A hőmérséklet +2+4 fokig emelkedik.
Pénteken és szombaton párás, felhős idő lesz, számottevő csapadék nem várható. A hajnali fagyok -3, -5 fok körül alakulnak, míg nappal +1, +3 fok várható. Vasárnaptól jelentősebb enyhülés körvonalazódik - osztotta meg portálunkkal Kiss Márton, a Soproni Meteorológiai Obszervatórium meteorológusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában