Alig van már szabad szoba

2024.05.18. 12:17

Hotelben szállnak meg a vendégek - Teltházas a pünkösd Győr-Moson-Sopronban

Idén is népszerű a pünkösdi hosszú hétvégén hotelekben pihenni. A wellness szállodák a tavaszi melegnek köszönhetően megnyitották kinti medencéiket. A Győr-Moson-Soproni hotelekben a vendégek már hetekre előre foglaltak maguknak szállást - derül ki körképünkből.

Kisalföld.hu

A nyári szünet előtt még egy hosszú hétvége kedvez az utazókedvűeknek: a pünkösdi hosszú hétvége közel annyira népszerű a hotel- és szállásfoglaló portálok előfoglalási adatai szerint, mint a húsvét volt. Az előfoglalási adataik szerint szoros a verseny a legnagyobb turisztikai régiók között. A foglalásokból legnagyobb arányban Észak-Magyarország (20%) és a Balaton (18%) részesül, de a dél-alföldi régió sincs sokkal lemaradva.

Kinyitott a kinti medence-tér a győri Gyirmót Sport & Wellness Hotelben. Képünkön Nagy-Keglovich Júlia a hotel menedzsere.
Kinyitott a kinti medence-tér a győri Gyirmót Sport & Wellness Hotelben. Képünkön Nagy-Keglovich Júlia a hotel menedzsere. 
Fotó: Csapó Balázs

A teljes belföldi szálláskínálat 13 százaléka még elérhető volt 4 nappal a hosszú hétvége előtt. A foglalások szállástípusonkénti megoszlása alapján az apartmanokat keresi a vendégek harmada. Vendégházat minden negyedik alkalommal, hotelt pedig a foglalások 23 százalékánál választottak. Panzióba a vendégek 14 százaléka foglalt.

A Szallas.hu foglalási számai alapján az országos toplistára Győr-Moson-Sopron vármegyéből Sopron került fel, a Hűség városát hetedik helyen említik. A leglátogatottabb úti cél Gyula, Siófok és Eger.

Nyárias a hangulat a hotelben

– Még vannak szabad helyeink péntekre és szombatra, a vasárnapunk már telített. Átutazó kínai csoportok jelentkeztek be hozzánk mindhárom napra. Emellett szabadidős vendégek is foglaltak hozzánk a pünkösdi hétvégére. A kedvelt medence-terünk már nyáriasított. A wellness részünkön jakuzzi és szauna, a gyermekeket kinti játszótér várja. Úgy gondolom a magyarok között kevés az olyan vendég, aki azért jön szállodába, hogy kipihenje magát, leginkább az üzleti utakon állnak meg a hotelekben. Nálunk kerékpár bérlésre és a saját tavunkban horgászatra is lehetőség van, illetve a parkban sétálgatva megfigyelhetőek a fecskéink, akik már visszatértek hozzánk. Vasárnap svédasztalos ebéddel várjuk a környékbelieket is. Hétvégén a Bezerédj Kastély Családi napjára mi szolgáltatjuk az ételt-italt, ezért plusz személyzettel készülünk – osztotta meg lapunkkal Nagy-Keglovich Júlia, a győri Gyirmót Sport & Wellness Hotel menedzsere.

Utolsó pillanatban foglalnak

– Szerencsére eddig is nagy volt az érdeklődés erre a pünkösdi hosszúhétvégére, és még bizonyára lesznek last minute foglaló vendégek ezután is, így örömmel mondhatom, hogy szállodánkban most is megközelítjük a telt házas foglaltságot – tudtuk meg Szarjas Tímeától, a Hotel Sopron igazgatójától.

Azt is hozzátette: – A pünkösdi ünnepekre jellemzően kisgyermekes családok és párok érkeznek hozzánk, de törzsvendégeink ilyenkor is szívesen visszatérnek szállodánkba.

Gőzerővel készülnek a pünkösdi hétvégére a Hotel Sopron konyháján. Felvételünkön: Hornyák Andrea
Gőzerővel készülnek a pünkösdi hétvégére a Hotel Sopron konyháján. Felvételünkön: Hornyák Andrea
Fotó: Máthé Daniella

Teltház a termálfürdő mellett

A mosonmagyaróvári termálfürdő és a környékén lévő szállodák megtelnek a pünkösdi hétvégén a pihenni és kikapcsolódni vágyó vendégekkel, köztük sok külföldivel.

– Pünkösdre mindhárom szállodánkban teltház várható, főként cseh vendégek érkeznek. A fürdőben Aqua Zumbával készülünk – tudtuk meg Husz Szilviától, a mosonmagyaróvári termálfürdő értékesítési vezetőjétől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában