Ingatlan

2024.03.10. 08:20

A hét ingatlana: egy szelet Erdély a szigetköz szívében, Lipóton

Lipóton kínálják eladásra ezt a csodás 161 m2-es luxusingatlant elképesztő extrákkal és nagyon alacsony rezsivel. A belső kétszintes gerendaház erdélyi épületeket idéz és csodás zöld zsindelyfedést is kapott. Ha keveselné a házhoz járó 465 m2-es telket, néhány további millióért még 682 négyzetmétert hozzácsaphat.

Kisalföld.hu

Forrás: ingatlanbazar.hu

“Egy szelet Erdély a szigetköz szívében!

Napelem, napkollektor, fűtött medence, szauna, 3 klíma, kandalló….és persze A+ energetika!

Lipóton, Mosonmagyaróvártól alig 17, Győrtől pedig alig 30 km-re, 2009-ben épült, nappali + 5 szobás, belső kétszintes, kiváló állapotban levő , NAGYON ALACSONY REZSIVEL, A+ energetikával rendelkező gerendaház eladó.

Forrás: ingatlanbazar.hu

A belső kétszintes, br. 230 m2, nettó 161 m2 lakótérrel rendelkező családi ház elrendezése a földszinten (összesen 118,38 m2)előtér, közlekedő, amerikai konyhás nappali (50 m2), kamra, terasz (27,78 m2), 3 szoba ( 11,33 m2, 11,18 m2, 11,09 m2), fürdőszoba káddal-zuhanyzóval (7 m2), mosókonyha (6,66 m2), zuhanyzó wc-vel bidével (4,55 m2). Tetőtér (br. 84,25 m2): galéria dolgozó sarokkal, hatalmas nappali, mely jelenleg vendégszobának van kialakítva, kézmosó wc-vel bidével, hálószoba, tároló szoba.
A szobákban rengeteg, mély beépített gardróbszekrény található. Az ágyak és az emeleten levő bútorok, a vételár részét képezik.

Forrás: ingatlanbazar.hu

A konyhabútor gépesített: beépített mikrohullámú-, elektromos sütővel, mosogatógéppel, 5 lángos gáztűzhellyel, páraelszívóval, fagyasztós hűtőszekrénnyel és borhűtővel felszerelt. A konyhabútor aljában praktikus, beépített morzsaporszívó található, ami az egész házban kialakított központi porszívórendszer része.

A ház fűtéséről energiatakarékos kondenzációs gázkazán gondoskodik, a hőleadók radiátorok. Az alternatív fűtést a nappaliban található fatüzelésű kandalló és a 3 db. hűtő-fűtő klíma biztosítja. A meleg vizet napkollektor állítja elő, melyhez 2 db. 500 l-es puffer-tartály tartozik. Áprilistól novemberig a gázszámla a házban szinte nulla, hiszen csak a főzéshez szükséges. A villamos ellátásra napelem rendszer segít rá, melynek köszönhetően a ház rezsije elképesztően alacsony. Az ingatlan nyílászárói 3 rétegű, kiváló hő-és hangszigeteléssel rendelkező egyedileg gyártott fa ablakok. A tetőtéri ablakok Velux nyílászárók, 1 éve cserélt hővédő, sötétítő rolókkal, szúnyoghálókkal felszerelve.
A szobákban, nappaliban és az emeleten magas minőségű laminált parketta, míg a többi helyiségben igényes hidegburkolat található.

Forrás: ingatlanbazar.hu

A ház építője a BioHáz Team Kft., akik több mint 20 éve építenek gerendaházakat, a legmagasabb minőségben.  

A külső falak nagy százaléka 11 cm-es gerendafal, 15 cm-es hőszigeteléssel, 1,25 cm-es tűzálló gipszkarton fallal, 4 cm légréssel, 1,5 cm vastagságú lambériás belső fallal. A kisebb részén a ház pedig 38 cm-es Porotherm téglafal, 8 cm szigeteléssel, 2,5 cm kőburkolattal. A fűtött tetőteret határoló szerkezet és a födém is szigetelt (30 cm). A tető a házhoz passzoló zöld, zsindelyfedést kapott.

Forrás: ingatlanbazar.hu

A teljes gépészet a háztartási helyiségben található. A családi ház riasztórendszerrel ellátott.   A nappaliból egy 28 m2-es, fedett, napsütötte teraszra érkezünk, ahol nyáron még egy napvitorla is segít árnyékot adni. A képeken látható borovi fenyőből készült kerti-garnitúra szintén a vételár részét képezi. A terasz mellett pedig egy gyönyörű, épített és tökéletesen működő kemence és grillező kapott helyet.

Az udvaron egy szintén gerendából épített kerti házikó áll, melyben egy 6 személyes finn szauna és egy tágas kerékpár/szerszám/és fa-tároló található.
A 3x6 m-es, 1,4 m mély, fedett medencét a napkollektorok segítségével is fel lehet fűteni.

Forrás: ingatlanbazar.hu

Az öntözés automata öntözőrendszerrel, fúrt kútról megoldott. A kerti szerszámok: fűnyíró, sövényvágó, stb. szintén a vételár részét képezik.

Az udvarra egy nagyon szép elektromos kapun keresztül érkezünk a 2 gépjárműnek helyet biztosító, fedett parkolóba.

A telek 465 m2, mely további 682 m2-el bővíthető, ugyanis a közvetlen szomszéd, teljesen közművesített telek szintén az eladók tulajdonában van. Amennyiben mindkét telket szeretné megvásárolni, az ingatlan vételára 128,9 M Ft.

Csak a kisebb, 465 m2-es telekrésszel 119 M Ft a vételár.”

Forrás: ingatlanbazar.hu

További hasonló ajánlatok az ingatlanbazar.hu oldalán! A hirdetést eredeti formájában, javítás nélkül közöljük.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában