Elismerések

2024.02.15. 10:14

Dr. Kovács Pétert, a Darnó-Hús tulajdonosát választották az Év agráremberének - Négy díjazott is mosonmagyaróvári kötődésű

A hazai élelmiszerek fogyasztására hívja fel a figyelmet dr. Kovács Péter, a Darnó-Hús tulajdonosa, aki a napokban érdemelte ki az Év élelmiszeriparosa kategóriadíjazása után az Év agrárembere díjat. További kategóriagyőztesek is kapcsolódnak a Lajta-parti városhoz.

Mészely Réka

A legjobb agrárszakember dr. Kovács Péter. Forrás: azevagrarembere.hu

A Hét embereként mutattuk be nemrég dr. Kovács Pétert, akit az Agrártrend Év embere megmérettetésén az Év élelmiszeriparosának választottak. A pályázat tizenegy kategóriájának győztesei között dőlt el, ki lesz az Év agrárembere. A tizedik alkalommal átadott rangos díjat a darnózseli vállalkozó érdemelte ki.

– Már az is hatalmas megtiszteltetés volt számomra, hogy a jelöltek közé kerülhettem. Az, hogy a közel hatvan tagú szakmai zsűri engem választott a díjra, nagy büszkeséggel tölt el. Először a szüleimre, testvéremre, feleségemre, gyermekeimre gondoltam hálával, illetve munkatársaimra, akik nélkül ezt az eredményt nem érhettem volna el – hangsúlyozta érdeklődésünkre dr. Kovács Péter.

Mint elmondta, a megmérettetés során azt is figyelték, hogy az agráriumban tevékenykedő szakemberek mennyire tesznek többet a napi munkájukon túl azokért, akikért érdemes és kell is tenni, mennyire erős a társadalmi felelősségvállalásuk.

 

– 52 jelöltből 22-en jutottunk az előválogatóba, minden kategóriába ketten. Egy élő panoptikumként láttam társaimat, már kategóriagyőztesnek is megtisztelő volt köztük lennem. Mert mi csak tesszük a dolgunkat – fűzte hozzá a vállalkozó, aki a közönségszavazáson is előkelő, negyedik helyen végzett. Jövőre pedig már maga is a zsűriben lehet.

Dr. Kovács Péter arról is beszélt, hogy a nívós elismerést jó célra szeretné használni. Mégpedig a hazai élelmiszerek népszerűsítésére.

– 2024-ben még nehezebb helyzetben van a hazai élelmiszeripar, mint korábban. Ezért is bíztatok mindenkit arra, hogy fogyasszon hazai élelmiszereket, mert biztonságosak és felveszik a versenyt bármely külföldivel szemben, no meg ezzel magyar családok munkahelyét is megvédik - húzta még alá.

A legjobb agrárszakember dr. Kovács Péter. Forrás: azevagrarembere.hu

További büszkeség, hogy az Év agrárembere versenyen négyen is Mosonmagyaróvárhoz köthetőek. Dr. Kovács Péter, az Év élelmiszeriparosa mellett dr. Vona Viktória lett a Jövő Agrárszakembere. Növénytermesztési és kertészeti tudományok PhD fokozatát a Széchenyi István Egyetemen szerezte talajtan témakörében. A mosonmagyaróvári karon a Precíziós mezőgazdasági szakmérnök képzés vezetője.

Füzi István lett az Év Növényvédőse. Dr. Húth Balázs az Év állattenyésztője jelenleg a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar Állattudományi Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, a Precíziós Állattenyésztési és Takarmányozási szakmérnök képzés elindítója és szakfelelőse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában