Folyamatosan fejlődnek

2024.01.30. 14:32

Tovább bővülnek - Egészségügyi termékeket gyárt a mosonmagyaróvári cég

Orvostechnológiai és egészségügyi termékeket gyártó vállalkozásként a pandémia idején is fejlődtek. A Nolatónál bíznak a sikeres jövőben, és tesznek is érte: folyamatosan új piacokat keresnek, és az üzem területének bővítését tervezik.

Mészely Réka

Az elsők között kezdtek foglalkoztatni megváltozott munkaképességű munkatársakat.

Fotó: Kerekes István

Míg a Covid sok vállalkozást negatívan érintett, a Nolato Magyarország Kft.-nél nőtt a megrendelések száma. Ez azért sem meglepő, mert orvostechnológiai és egészségügyi termékeket gyártanak, s ez a terület kevésbé érzékeny a válságokra. Igaz, dr. Meleg Norbert vezérigazgató-helyettes szerint az energiaválságot ők is meg­érezték, és mivel a Nolato termelése jelentős energiaigényű, és a műanyag alapanyagok ára is drasztikusan emelkedett, ezt részben a vevőikre terhelték. 

– Jelenleg nyolcszáz munkatárssal dolgozunk a mosonmagyaróvári üzemünkben. Napjainkban könnyebb munkaerőt találni, nincs jelentős hiány. Megbízható nyelvtudással rendelkező, tapasztalt mérnököket és technikusokat azonban továbbra is szívesen fogadunk. Mintegy tizenöt termékcsoportot gyártunk, a termékeinket Észak- és Dél-Amerikában, Európában értékesítjük. Folyamatosan keressük az új üzleteket, az új vevőket, és tervezzük a gyártóterületünk bővítését, új gépek beszerzését. Számítunk tehát a növekedésre, és dolgozunk a további termékcsoportok bevezetésén is – emelte ki dr. Meleg Norbert, megjegyezve, hogy a Nolato az évek során a régió legnagyobb egészségügyi termékeket gyártó vállalkozásává vált. 

A mosonmagyaróvári üzem harmincezer négyzetméteres területén jelenleg tizenhat­ezer négyzetméteres gyártófelülettel rendelkezik, ahol 180 ­fröccsöntő gép négy műszakban dolgozik a szakértő munkatársak irányítása mellett. A Nolato Magyarország az elsők között foglalkoztatott megváltozott munkaképességű munkatársakat, és többször is elnyerte a „Fogyatékosbarát munkahely” megtisztelő címet. 

Jelenleg harminchat, többnyire látás- és hallássérült ember dolgozik a mosonmagyaróvári üzem speciálisan kialakított részlegén, ahol a csoportvezetők is megváltozott munkaképességű munkatársak. 
A Nolato Magyarország Kft. folyamatos fejlesztéseinek és kiváló üzleti eredményeinek köszönhetően a tőzsdén jegyzett svéd Nolato-csoport zászlóshajójának számít. A cégcsoportnál és a Nolato Magyarországnál is kiemelten fontos szempont a környezettudatosság és a fenntarthatóság. A mosonmagyaróvári üzemben 2014 óta csak zöld­energiát használnak: évek óta egyre jelentősebb mértékben újrahasznosítják, fűtésre és melegvíz-előállításra használják a gyártás során keletkezett hulladék hőt, és az ilyen irányú fejlesztéseket továbbra is tervezik. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában