Változóban a lakáspiac

2023.10.22. 08:07

Ingatlanvadászat Győr-Moson-Sopronban - A kereslet csökkent mindenhol, ez az árakra is hatással volt

Az ingatlan.com elemzése szerint Győr-Moson-Sopronban szeptember végén az eladó használt lakások átlagos négyzetméterára 660 ezer forint volt, ez növekedést jelent a tavalyi 627 ezer forinthoz képest.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: Berán Dániel

  • A lakóingatlanok átlagára 52,2 millió forintnál jár, ez alig jelent változást a tavalyi 52 millió forinthoz képest.
  • Ez azért van, mert több kisebb alapterületű lakás került a piacra.

Győrben az átlagos négyzetméterár 741 ezer forintot tett ki, ami csökkenést jelent a tavalyi 759 ezer forinthoz képest. A térség legjelentősebb lakáskínálatát nyújtó települések közül Sopronban, Mosonmagyaróváron, Csornán és Kapuváron az átlagos négyzetméterár 415–731 ezer forintra változott a tavalyi 373–678 ezer forintról. Míg az eladásra szánt lakóingatlanok átlagára ezekben a városokban 36,2–56,6 millió forintot tett ki most szeptemberben, tavaly 34–59,9 millió között volt.

Az országos és a Győr-Moson-Sopron vármegyei piacon egyaránt élénkülés jöhet a következő időszakban, bár a használt lakóingatlanok piaca ebben az évben átalakult, mivel még mindig hiány van vevőkből. A kereslet csökkent mindenhol, mindez az árakra is hatással volt. Már 2022 második felében is nagyon lelassult a drágulás üteme, ám a piac lendülete akkor még néhány százalékos áremelkedést hozott. Ezzel szemben 2023-ban január óta szinte minden településen stagnáltak az árak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában