700 millió forintra lehet pályázni

2023.10.24. 14:51

Információs napok pályázóknak Győrben is - Határokon átnyúló együttműködés - fotók

A Rába-Duna-Vág Európai Területi Társaság (ERDV ETT), a Pozsony és Budapest közti szlovák-magyar határtérségben működő gazdasági társaság információs napokat tart potenciális pályázók részére Győrben, Dunaszerdahelyen, Érsekújváron, Tatabányán, Pozsonyban és Budapesten. A kedd délelőtti győri tájékoztatón Vasi Emma, az RDV ETT igazgatója és Németh Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke ismertette a Kisprojekt Alap pályázati lehetőségeit és az előző időszak óta történt fontosabb változásokat.

Barki Andrea

Fotó: Rákóczy Ádám

A "Kisprojekt Alap" regionális szintű, kisebb terjedelmű, határokon átnyúló pályázatokat támogat a kultúra, a turizmus, a sport és a határon átnyúló intézményközi együttműködés terén, melyeket elsősorban önkormányzatok, egyházak, civil szervezetek, iskolák valósítanak meg a Pozsony és Budapest közötti határszakaszon.

– Eddig is nagyon sok közös rendezvény valósult meg a pályázatok segítségével. Közös falunapok, sportesemények, focikupák zajlanak, de élt a lehetőséggel a Vöröskereszt is, és a katasztrófavédelem is tartott közös gyakorlatot. A szakmai programok mellett közösségi programok is voltak szép számban

 – szögezte le Németh Zoltán.

Mint a tájékoztatón elhangzott, pozitívum a korábbi időszakhoz képest, hogy nagyon egyszerű a pályázati eljárás, mert kevesebb dokumentumot kell benyújtani. Változás az is, hogy ugyan az európai uniós támogatási hányad 85 százalékról 80 százalékra csökkent, de mégis kedvezőbb lesz a pályázók számára a rendszer, ugyanis a magyar kormány ezt kiegészíti. Tizenöt százalékpontot ad minden pályázónak, az állami szereplőknek pedig 20 százalékot. Rendezvényeknél a támogatás mértéke attól függ, hány fő részvételét vállalják be. Egy kisebb rendezvény esetén 20 ezer euró a támogatás, ha a 275 főt meghaladja az esemény, akkor már akár 50 ezer euró is igényelhető. Elszámoláskor elég a rendezvény tényét fotókkal, jelenléti ívekkel igazolni, nem kell tételes elszámolás, ami meggyorsíthatja a támogatás kifizetését a rendezvényt követően. A pályázatokat november 15-ig lehet benyújtani a 2024 március és december közötti programok megvalósítására.

A pályázati tájékoztatón nagyon sok polgármester, civil szervezet vett részt.

– Mi az idén is pályáztunk turisztikai, sport programmal Kisudvarnokkal közösen – árulta el Varga Gábor, Tényő polgármestere. – A rendezvényhez kapcsolódóan vásároltunk hat túra - és két elektromos biciklit, amiket azóta is ingyenesen kölcsönzünk a falu lakóinak. Kisudvarnokkal már 10 éves a kapcsolatunk, több közös pályázatunk is volt. Azon túl, hogy hasznos a falunak, a testvér települési kapcsolat építését, javítását szolgálja, sőt, az utóbbi időben erdélyi testvértelepülésünkkel, Mezőmadarassal együtt szervezzük közös programunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában