Új beruházás

2023.04.11. 06:50

Modern áruház épül Harkán

Harka lélekszáma az elmúlt másfél évtizedben megduplázódott, ma már meghaladja a háromezret. Ez a szolgáltatások körének bővítését is megkívánja, ezért új, kétszintes üzletközpont épül az Alpesi lakóparkban. Amennyiben minden jól halad, a beruházás az idei év végére elkészülhet.

Bódvai Ildikó

A kétszintes épület az Alpesi lakóparkban épül, ahová az elmúlt években sok fiatal család költözött. Fotó: Máthé Daniella

A kertvárosias jelleg miatt sokan költöznek ki Sopronból és az ország távolabbi részéből is érkeznek új lakosok az osztrák határ közelsége miatt Harkára. A településen több, mint háromezren élnek és mindössze tíz százalékuk 65 év feletti. A Sicortec Kft. ezért vágott bele egy jelentős beruházásba a közel ezer lakosú Alpesi lakóparkban, ahol CBA Príma üzletnek, bisztrónak és konditeremnek is helyet adó új, kétszintes központ épül. 

- A CBA franchise-partnereként 2006 óta működik egy kisebb boltunk Harkán, de ezt már régen kinőtte a település - mondta el a Kisalföldnek a térségben még számos üzletet működtető Sicortec Kft. tulajdonosa, Nagy Csongor. - A beköltöző lakosság jellemzően fiatal családokból tevődik össze, az ő vevői igényeiket a jelenlegi üzlet már nem tudja ellátni. Az új áruházban nagyobb helyen, modern körülmények között, magas színvonalon és megnövelt termékválasztékkal tudjuk majd kiszolgálni vevőinket. A közeli Gida-patak lakóparkból és Sopron Harka felőli részéről is várunk vásárlókat az új üzletbe - tette hozzá.

Az épület vegyes funkciót kap. A földszinten lesz a CBA üzletlánc prémium kategóriás szolgáltatást nyújtó Príma áruháza, és a hozzá kapcsolódó raktár, valamint kiszolgáló egységek. Továbbá helyet kap itt a helyi lakosságot kiszolgáló meleg konyhás bisztró és egy nemzeti dohánybolt. Az emeleten irodákat és automata rendszerben működő fitnesz-konditeremet, illetve kisebb programokra, rendezvényekre bérlehető helyiségeket, tornaszobákat alakítanak ki. A tervezésnél az is fontos szempont volt, hogy az eladóteret egy tág területen tudják kialakítani. Azzal, hogy sem oszlopok, sem más alátámasztó elem nem került ide, az épületet optimálisan lehet használni mind közvetlenül az átadás után, mind pedig egy esetleges jövőbeli átalakítást követően.

Nagy Csongortól azt is megtudtuk, a munkálatok tavaly szeptemberben kezdődtek, az átadás végső határideje jövő február, de elképzelhető, hogy már ez év végére elkészül a beruházás. Az sem mellékes szempont, hogy az új létesítménnyel  további munkahelyeket teremtenek a településen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában