Szigorú feltételeket teljesítettek

2022.02.03. 20:43

Magyar Termék védjegyet kaptak Rábaszentmihály ízei

Magyar Termék-címkével hozhatja forgalomba tizenegy tésztáját a rábaszentmihályi szociális szövetkezet. Szigorú feltételeknek kellett megfelelniük a bírálat során.

Cs. Kovács Attila

Készülnek a Rábaszentmihály Ízei, a Magyar Termék védjegyes tészták. Lőrinczné Kovács Zsuzsanna és Takácsné Knopf Henrietta az üzem dolgozói. Fotók: Cs. Kovács Attila

A rábaszentmihályi önkormányzat közreműködésével létrejött szociális szövetkezet tizenegy terméke elnyerte a Magyar Termék védjegy használati jogát. Az elismerés tovább erősíti a fogyasztók bizalmát a Rábaszentmihály Ízei-logó alatt megjelenő élelmiszerekben. Közben a szövetkezet új üzlet nyitására készül Téten.

 

Lengyel Istvánné, a Rábaszentmihály Ízei Start Szociá­lis Szövetkezet igazgatósági tagja tájékoztatta a Kisalföldet a részletekről. – Tésztaféléinkkel megpályáztuk a Magyar Termék védjegy használati jogát az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával. Nyolcféle nyolctojásos száraztésztánkra, illetve három gluténmentes termékünkre nyertük el a jogot. A Magyar Termék-címkét használhatjuk a mácsik, a reszelt tarhonya, a cérnametélt, a széles metélt, a fodros kocka, az orsó, a spagetti és a gyufa tésztáinknál. Ezek közül egyedi termék a mácsik, a gyufa és a reszelt tarhonya, hiszen más szövetkezet nem készíti, csak a szentmihályi. A gluténmentesek közül a cérnametélt, a széles metélt és az orsó kapott elismerést – fogalmazott Lengyel Istvánné.

 

Lengyel Istvánné (középen), illetve munkatársai, Zsámár Lászlóné (balra) és Csizmaziáné Fehér Irén kínálják a Magyar Termék védjegyes tésztákat.

Hozzátette: szigorú feltételeknek kell megfelelniük ahhoz, a Magyar Termék-logót feltüntethessék a csomago­láson. – Igazolnunk kell, hogy a gyártás Magyarországon, Rábaszentmihályon történik, illetve minden alapanyagot hazánkban állítanak elő. Nemcsak a belső tulajdonságokat vizsgálják, hanem a külső jellemzőket is. Tehát a csomagolásnak és a csomagoláson feltüntetett adatoknak, tájékoztatóknak is mindenben meg kell felelniük a jogszabályi előírásoknak – jegyezte meg Lengyel Istvánné.

 

Kérdésünkre kifejtette: mi­­után közzétették sikerüket és a Magyar Termék védjegyet feltüntették áruikon, érezhetően nőtt az érdeklődés a Rábaszentmihály Ízei iránt. – Erősíti a bizalmat a termékeink felé, és egyre több, magyar árut kereső, tudatos vásárló választ bennünket, illetve azóta több viszonteladó is felvette velünk a kapcsolatot. Webshopunk forgalmán is érezhető a változás – vélte Lengyel Istvánné.

 

Horváth Gábor, Rábaszentmihály polgármestere – aki egyben a szövetkezet elnöke is – a szociális szövetkezet jövőjéről kiemelte: új ágazat beindításán dolgoznak. – A parkgondozást indítjuk el a szövetkezetben. Ehhez a járművek, eszközök jó része már rendelkezésünkre áll, kisebb beszerzések vannak még hátra – mondta Horváth Gábor, aki azt is hangsúlyozta, hogy várhatóan márciusban nyitják meg Téten újabb márkaboltjukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában