A Matias helyén üzemelhet

2020.11.17. 10:27

Újra megnyílik a Patio étterem Győrben a Baross úton

Szövevényes história érkezik újabb, ezúttal örömteli állomásához: a tervek szerint jövő tavasszal újra megnyílik a Patio étterem Győrben, a Baross úton. Az egykori tulajdonos, Kínál János fia részese a vállalkozásnak, akárcsak Matyi Dezső, az Alexandra könyvhálózat egykor nagyhatalmú tulajdonosa.

Gyurina Zsolt

Berecz Krisztián: Új arculata lesz a helynek

Fotó: Huszár Gábor

Az ismert győri üzletember, Kínál János 1992-ben nyitotta meg éttermét, a Patiót Győr belvárosában, a sétálóutcává nemesedett Baross úton. Később eladta az éttermet Matyi Dezsőnek, ám névhasználat nélkül; az Alexandra könyvesboltok tulajdonosa Matias néven nyitotta újra. Végül 2015 nyarán zárt be. Kínálék az utca túloldalán nyitották meg az Új Patiót, amaz 2017-ben húzta le a rolót. Helyét aztán a Szegedi Halászcsárda vette át.

Berecz Krisztián: Új arculata lesz a helynek
Fotó: Huszár Gábor

Matyi Dezsővel közösen üzemeltetik

Információink szerint jövő tavasszal, hosszú szünet után újra élet költözhet a régi Patióba, majd Matiasba: munkások sürögnek-forognak az épületben. Berecz Krisztián, oldalán Kínál János fiával, a 19 éves Ádámmal az étterem újranyitását tervezi, méghozzá Patio néven. Merthogy a névhasználat Kínál Ádámé, aki nevelőapjaként tekint az építőiparban és vendéglátásban érdekelt Bereczre. Érdeklődésünkre közölték: az éttermet Matyi Dezsővel közösen nyitják.

Kínál Ádám hozza a nevet

– A Kínál család jóbarátjaként egészen nagykorúságáig én neveltem Ádámot. Az épület mostani tulajdonosával, Matyi Dezsővel úgy döntöttünk, hogy újranyitjuk az éttermet. A névhasználat Ádámé. Március-április táján nyitnánk, és minden ugyanaz lesz, mint régen, amit annyira szerettek ezen a helyen a vendégek. Teljesen új arculatot kap, de megmaradnak a régi, kedvelt szolgáltatások, lesz olasz delikátesz, kávézó, cukrászda és étterem is – nyilatkozta lapunknak Berecz Krisztián, aki az étterem vezetője lesz. Hozzátette, hogy segítségként jól jön majd Kínál Ádám vendéglátós tapasztalata, de ő is otthonosan mozog vendéglátós körökben, például a Szegedi Halászcsárdát ugyancsak segíti tanácsokkal.

Otthonosan mozog

Berecz Krisztán elmondta, hogy tősgyökeres győri, 2002 óta ismeri az étterem épületét, annak idején Kínál Jánossal együtt újították fel. Hozzátette, hogy a két éve bezárt Patio felszámolásáról nem tud mit mondani, nincs hozzá közük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában