Helyi gazdaság

2017.11.30. 11:03

A magas lakásárak állnak a munkavállalói mobilitás útjába

Az egész gazdaság működésére kedvezőtlen hatással lehet az, hogy a magas lakhatási költségek miatt nehézkes a munkavállalók országon belüli költözése - fogalmazott a GKI Gazdaságkutató Zrt. ügyvezetője.

A fővárosban és a  regionális központokban az utóbbi időszakban olyan magasra  emelkedtek a lakásárak, illetve az albérleti díjak, hogy az már  akadályozza a munkaerő mozgását - mondta a Magyar Nemzetnek Petz  Raymund, a GKI Gazdaságkutató Zrt. ügyvezetője.     

   

Úgy vélte, az egész gazdaság működésére kedvezőtlen hatással  lehet az, hogy a magas lakhatási költségek miatt nehézkes a  munkavállalók országon belüli költözése.   

   

Petz Raymund szerint az elkövetkező néhány évben az olcsó  lakást keresők szemszögéből nézve szinten biztosan nem javul a  helyzet sem az ingatlanforgalmi, sem az albérleti piacon. Mint  mondta, ha el is kezdődne egy bérlakásépítési hullám, annak  megvalósítása évekig tartana.   

   

Az átlagos négyzetméterenkénti albérletár a fővárosban 2-3 ezer  forint, vidéken 1500-2000 forint - írja a Magyar Nemzet. Egy-egy  lakható otthon megvásárlása Budapesten legalább 15 millió forintot  igényel, felső határ pedig szinte nincs. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában