Rendezvénysorozat

2024.05.17. 07:30

Viharos Évszázadok Mosonmagyaróváron: a puszta harcosai a múzeumban

Nyolcadik részéhez érkezett a Viharos Évszázadok rendezvénysorozat: ezúttal egyszerre három hagyományőrző volt a vendég, ki-ki a saját területét mutatta be az Egy Hullámhosszon Kulturális Egyesület meghívására.

Mészely Réka

Göncz Róbert Jánossomorjáról, Gere Zoltán lovas íjász Sarródról és Kapi Tamás íjkészítő Bécsből az Egy Hullámhosszon egyesület tagjaival.

– Minden előadás előtt izgulok, hogy mennyien jönnek el, de ismét bebizonyosodott, hogy felesleges az aggodalom, mert nagyon sikeres a rendezvénysorozat. Ez alkalommal három hagyományőrző volt a vendégünk, Göncz Róbert Jánossomorjáról, Gere Zoltán lovas íjász Sarródról és Kapi Tamás íjkészítő Bécsből, akik A puszta harcosai címmel tartottak előadást – kezdte beszámolóját Czére Zsuzsanna, az Egy Hullámhosszon Kulturális Egyesület elnöke. 
A három hagyományőrző komolyan vette a felkérést. Teljes harci díszben, rengeteg fegyverrel jöttek, amit a közönség testközelből is megnézhetett. 

– Kevésnek bizonyult a két óra, reggelig is szívesen hallgattuk volna a történeteket. Június hetedikén újra találkozunk, ekkor Bertalan Péter jön el hozzánk Zalaegerszegről, aki Mosonmagyaróvárról származott el, és Csontváry festészetében mélyedt el az elmúlt években. Ebből született egy könyv, A remény fája, amit mi is megismerhetünk ezen a napon. Mindenkit várunk a Cselley-házban – tette hozzá az egyesületi elnök. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában