Műhelynap

2024.05.22. 12:56

Vármegyei szakkörök kiállítása Kapuváron - fotók

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott vármegyei szakkörök rendeztek közös kiállítást Kapuváron. 24 településről 47 szakkör hozta el munkáit a Rábaközbe.

Cs. Kovács Attila

A Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával megvalósult Aszakkör „Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért” 2023-2024-es évada lezárult. A program befejezéseként Szakmai műhelynapot és a vármegyei szakkörök kiállítását rendezték meg Kapuváron a Rábaközi Művelődési Központ aulájában. Győr-Moson-Sopron vármegyében 24 településről 47 szakkör alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők még május 31-ig.  

Vármegyei szakkörös alkotók vitték el munkáikat Kapuvárra. Fotó: Cs. K. A.

A Nemzeti Művelődési Intézet a kulturális társadalom- és tartalomfejlesztés eszközeivel hozzájárul a magyar nemzet életminőségének javulásához a Kárpát-medencében. Magyarország Kormányának köszönhetően a Nemzeti Művelődési Intézet lehetőséget kapott közel 3000 szakkör támogatására, melynek során online elérhető tananyag segítségével a szakköri tevékenységek egyes fázisaiba bevonja a résztvevőket, ezáltal összegyűjti, rendszerezi és népszerűsíti a különböző közösségi tevékenységi formákat.

Az Aszakkör program célja: a közösségépítés, a helyi identitás erősítése, a szemléletformálás, a figyelem ráirányítása meglévő értékeinkre, az aktív közösségi együttműködések elősegítése, a népi kézművesség tudásanyagának átörökítése.

A vármegyei szakköri találkozó és kiállítás alkalmat ad arra, hogy találkozhassanak és bemutatkozhassanak a különböző szakágakban alkotó szakkörök, és az érdeklődők megtekinthetik azokat a tárgyakat, amikre Ők a legbüszkébbek. (Természetesen minden szakkör megrendezi/megrendezte a saját kiállítását is településén.)

A kiállítás a Rábaközi Művelődési Központ nyitvatartási idejében május 31-ig látogatható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában