Közösségi összefogással

2024.04.21. 13:14

Turisztikai pihenőt adtak át a Kőpince forrásnál a Bakonyban - fotó

A Bakonyért Szent László Turisztikai Egyesület szervezésében és kivitelezésében egy újabb gyöngyszem készült el a turisztikailag frekventált Cuha patak mellett.

Kisalföld.hu

Fotók: Bakonyért Szent László Turisztikai Egyesület

A méltán híres, kristálytiszta vizű Kőpince forrás környéke már nagyon igényelte a tisztító, tereprendező munkát. Erre az igényre figyelt fel a Turisztikai Egyesület és összefogásban két asztal-pad garnitúrát, tájékoztató táblát helyeztek ki a forrás mellé.

– Szerencsére nem csak az egyesületi tagok voltak lelkesek, de a Bakonyszentlászlói Erdészet és a bakonyszentlászlói önkormányzat is mellénk állt – mondta Horváth Orsolya, az egyesület elnöke.

– Aranykezű tagok gyönyörű, idő. Mi kellhet még használatálló kültéri asztalgarnitúrák készítéséhez. A kültéri eszközök kihelyezését tereprendezési, terepalakítási munkálatok előzték meg.

Szerencsére a talaj szerkezete nem nehezítette meg feladatunkat, sziklás részek kikerülésével megfelelő mélységben sikerült az asztalokat és a padokat lefúrnunk. Bízunk benne, hogy az erdőjáróknak sok örömet fog okozni az újonnan átadott pihenő, és kímélő, rendeltetésének megfelelő használattal meg fogják becsülni azt! – zárta szavait az elnök.

 

A csobogó patak, a zubogó forrás, a Betyár barlang festői díszletet nyújt a pihenő köré. A tájékoztató tábla szavait idézve:

„Oltsd szomjadat, töltsd fel kulacsodat, pihenj meg, töltődj és ezzel a csodával szívedben menj tovább!

Áldás legyen utadon!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában