Legkedveltebb útvonalak

2024.03.30. 07:00

Szavazzon az év kerékpárútjára!

Ismét meghirdették „Az év kerékpárútja” pályázatot, amelyben Magyarország legkedveltebb kerékpárútvonalát keresik. A szakmai zsűri által kiválasztott 11 útvonalra április 12-től lehet szavazni.

Kisalföld.hu

2022-ben a Győr–Pannonhalma útvonal (képünkön) az előkelő második helyen végzett a versenyen. Tavaly a közönségszavazáson nem volt vármegyei útvonal, a győztes végül a békéscsabai Wenckheim kerékpárút lett. Fotó: Kisalföld-Archívum

A kerékpározás és a hazai bringásútvonalak népszerűsítése érdekében ismét több szervezet és intézmény közreműködésével meghirdették „Az év kerékpárútja” pályázatot, amelyben Magyarország legkedveltebb kerékpárútvonalát keresik. Az idei versenyre március 13-ig várták a nevezéseket. A pályázaton olyan összefüggő, jelölt kerékpárutak vehetnek részt, melyek hossza 7 és 50 kilométer között van és legalább a szakasz fele gépjárműforgalomtól elzárt útvonal. 

A szavazatokat április 12-től 24-ig lehet leadni, a végeredményt április 25-én fogják kihirdetni a szervezők. A hivatalos díjátadás a Közlekedési Kultúra Napja országos nyitórendezvényén a Művészetek Palotájában május 10-én lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában