Fut a Nyúl

2024.03.24. 07:24

Jubileumi 20. verseny - Idén is rendeznek futóversenyt húsvétkor Nyúlon

Nyúl és a környező települések életének részévé vált ez az esemény. húsvétkor. Az idei futást nagyszombaton, március 30-án tartják.

Kisalföld.hu

"Két volt, gimnazista osztálytársnőm látogatása indította el bennem, hogy valami rendezvényt szervezzek Nyúlra. Azt mondták, hogy nagyon csodás ez a település, de túl csendes. Hát akkor rajta! Az első próbálkozás 2003. nyarán egy nyári program keretében, helyi emberek segítségével jött létre.

Felmerült bennem, hogy ha már Nyúl, akkor legyen Nyúli Húsvét. Hát így kezdődött. Ennek részeként indult útjára a FUTaNYÚL futóverseny. Édesanyám halálával (pont húsvétkor ment el), a Nyúli Húsvét program szervezését elhagytam, de a FUTaNYÚL tovább élt. A covid miatti leállásokat kivéve, folyamatosan fut. 3, 5 km-es táv, mindenki számára ingyenes volt, sőt a résztvevők ajándékkal távoztak.

Kerek évfordulót ünnepelnek

Nyúl és a környező települések életének részévé vált ez az esemény. A programok szervezése miatt, megalapítottam a Rendezvényműhely Közhasznú Egyesületet, mert a nonprofit célokat támogatom és tartom fő célkitűzésemnek.

Az idén megéltük a 20. évet. Méltóképpen szerettem volna megünnepelni és ehhez nagy segítséget kaptam a Pannonhajsza segítőitől, akik csatlakoztak hozzánk. Minden szervező a szabadidejét feláldozva segíti a mostani program sikerét, lassan egy éve" - tudtuk meg Braunné Barta Katalin főszervezőtől.

Amit az idei FUTaNYÚL-ról tudni kell

  • A 3, 5 km-es táv továbbra is ingyenes, minden befutó befutó érmet kap. Ezen a távon is minden korosztály képviselteti magát, példa erre az 82 éves hölgy, itt regisztrált élete első futására. Már most nagyon büszkék vagyunk rá. Továbbá rész vesznek „Egy a világunk Alapítvány” tagjai is, akik súlyos mozgáskorlátozott és halmozottan sérült gyermekeknek és fiataloknak, valamint az egész családnak biztosítanak szabadidősprogramokat és fejlesztéseket.
  • Az idén újdonság a 10 és 21 kilométeres terepfutás, mely a település csodás és izgalmas erdei útjain és vízmosta útjain halad végig, érintve Écs és Győrújbarát részeit is.
  • Ezeken a távon futóknak frissítő pontokat állítunk, ahol a rajtcsomagban átvett szoft poharakból ihatnak, így környezetbarát, pohármentessé tesszük az útvonalakat.
  • Közhasznúak lévén minden beérkező összeget a rendezvényre fordítunk vissza, sőt a befolyt nevezésekből 500-500 forinttal támogatjuk a helyi iskolát és azt a polgárőrséget, akik minden évben mellettünk voltak, vannak és segítik munkánkat.
  • Egyre többen támogatják futóprogramunkat, így tudunk ajándékokat is kisorsolni, vizet, Cho termékeket, müzli szeleteteket osztani a befutóknak.
  • A Misszió mentő segíti a biztonságot és támogat minket quaddal, hogy a terepfutók gyorsan segítséghez jussanak.
  • A Generali Arrabona és Győrújbarát Képviselet támogatásával minden futó biztosítanak a rendezvényen.

Rendezvény időpontja: 2024. 03.30.

Helyszín: Sportpálya, Nyúl

A verseny szervezésében részt vesznek:

Braunné Barta Katalin - Rendezvényműhely Közhasznú Egyesület

Braun Zsófia - Rendezvényműhely Közhasznú Egyesület

Gerberg Georg

Papp-Neilinger Mónika - RioterGames

Szalai Sándor

Valler Gábor

Elérhetőségek:

www.futanyul.hu , https://www.facebook.com/futanyul

email: [email protected]

Kapcsolattartó: Braunné Barta Katalin: +36 20 998-2009

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában