Interaktív kiállítás

2024.02.05. 14:28

Petőfi a buszon: Mosonmagyaróvár mellett és környékén is látni lehetett az utazó tárlatot - fotók

A Petőfi Bicentenárium kapcsán megvalósult utazó tárlat járja Mosonmagyaróvárt és környékét. Az interaktív kiállításon betekinthettünk a költő életművébe.

Mészely Réka

A rövid előadás után a gyerekek maguk fedezték fel Petőfit a buszos tárlat jóvoltából. Fotó: Kerekes István

Vasárnap családokat és egyéni látogatókat, hétfőn iskolás csoportokat fogadott a Petőfi Sándor életművét bemutató interaktív kiállítás, mely a Petőfi Irodalmi Múzeum tárlata. Mindez mozgó busszal érkezett a Lajta-parti városba, s megy még a környék több településére is.

– Az iskolás csoportokat egy rövid előadással vártam, mely során több érdekességet is felelevenítünk Petőfi Sándorról. Ezt követően maguk járják körbe a buszt, és az interaktív elemeknek köszönhetően saját maguk fedezik fel a költőt, életét – hangsúlyozta érdeklődésünkre Krassza Ildikó, a Petőfi Irodalmi Múzeum múzeumpedagógusa. A tárlatvezetőtől megtudtuk, hogy a mozgó tárlat már ellátogatott Jánossomorjára, Mosonszolnokra. Kedden 9-től 18 óráig a hegyeshalmi Közösségi Ház posta felőli parkolójában lesz megtekinthető: délelőtt az iskolás csoportoké, 14 órától egyénileg látogatható. Bezenyén szerdán 8-15,30 között lesz körbejárható a Bezenyei Művelődési Ház parkolójában. Dunakilitire csütörtökön érkezik: ott 8-12 óra és 13-16 óra között a sportcsarnok előtti parkolónál lehet majd felszállni a különleges buszra. Dunaszigeten február 9-én, pénteken 9-15 óráig az iskolásokat, csoportokat várják az IKSZT parkolójába, február 10-én, szombaton 9-15 óráig a családokat és egyéni látogatókat. Kimlén két napot is állomásozik: február 11-én és 12-én: vasárnap 14-17 óra között egyénileg látogatható, hétfőn 8-14 óra között a helyi iskola 3-8. osztályosai számára nyitja ki kapuit a sportcsarnok parkolójában.
Az "Átrepülök hosszában hazámon" című tárlatot Mosonmagyaróváron éppen a Móra-iskolások látogatták ottjártunkkor.

– A diákok olyan információkat hallhattak Petőfi Sándorról, amit eddig nem tudhattak, életéről, szokásairól egyaránt. Nagyon tetszett nekik, főként kvízes, interaktív jellege miatt. Itt egy más szögben világították meg Petőfit – fogalmazott a Móra-iskola magyartanára, Séfer Szabina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában