Szépül a temető

2024.02.04. 18:56

Meghibásodott a rábapordányi templom harangszerkezete

Cs. Kovács Attila

A rábapordányi templom harangszerkezetének meghibásodásáról értesítette híveit Varga Gábor plébániai kormányzó. Mint az egyházközség közösségi oldalán jelzi, a napokban tapasztalhatták a falubeliek, hogy a harangok nem a megszokott időben szólalnak meg, vagy megállás nélkül hívják az embereket imára. Ezenfelül a toronyóra is megállt. 

Varga Gábor egyeztetett a szakemberekkel, akik valószínűsítik, hogy a harangszerkezet és a sekrestyében található automata berendezés közötti vezetékek közül hibásodhatott meg valamelyik. Várhatóan a február 2. hetében már orvosolják problémát és a rendszert helyreállítják. 

Ugyancsak rábapordányi hír, hogy a község temetőjének ravatalozójában új drapériákat helyeztek el. Az új díszítőelemek felszerelése része az épület esztétikai és szakmai fejlesztésének. A ravatalozó közelmúltbeli felújításával, illetve a kisebb beruházásokkal az önkormányzat arra törekszik, hogy a végtisztességnek és az emlékezésnek méltó helye legyen a falu temetője. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában