Programajánló

2024.02.08. 09:01

LEGO kiállítás - Kockavilág Győrben

Kockákból épült boldogság vár kicsike és nagyokra egyaránt a hétvégén. A már korábban is sokak által kedvelt Bricky Way LEGO kiállítást négy év szünet után ismét megrendezik Győrben. Huszonkét kiállító és több millió kockából épült elképesztő alkotások várják majd az érdeklődőket.

Dániel Viktória

Visszatér a korábbi évek közönségkedvenc vasúti terepasztala, amin négy állomás közt robognak a szintén legóból készült vonatok. De megelevenedik az amerikai 66-os út, több történelmi témájú dioráma, sőt a Balatoni komp lego mása is. Utóbbi valódi vízen fog közlekedni.

lego
Lego minden mennyiségben Győrben

– A korábbi évektől eltérően most a Tulipános Iskola ad otthont az Bricky Way-nek. Ez az eddigi legnagyobb egybefüggő kiállító terünk, aminek nagyon örülünk. A covid alatt azonban minden kiállítónk rengeteget épített, így végül még ezt a szép nagy helyet sem okozott gondot megtöltenünk alkotásokkal – mondta el Horváth Gábor szervező.

A lego a felnőtteknek is nagy kedvence

A hazai alkotók mellett, Franciaországból, Ausztriából, Németországból, Romániából és Szlovákiából is érkeznek kiállítók.

Horváth Gábor hozzátette az elmúlt években a gyerekek mellett a felnőttek körében is nagy népszerűségnek örvend a legózás.

– A kiállításra sem csak gyerekekkel szoktak érkezni, sok felnőttet érdekelnek a bonyolultabb alkotások mögötti technikai, elektronikai háttérmunkák.

Király Tamás 8 évvel ezelőtt kislányával fedezte fel újra a legózás örömét. Most egy látványos űrállomással érkezik a kiállításra.

- Két éve építem a terepasztalt, ami most már 1,5 X4 méteres. Egy idegen bolygón egy saját tervezésű űrállomásról van szó, mely a tudományos alapokat sem nélkülözi, vannak napelemek, oxigéngenerátorok és természetesen űrhajók – mondta el mivel készül a hétvégi kiállításra. -2018-ban voltam először kiállításon, ott ismerkedtem meg Gáborral, 2020-ban pedig már, mint kiállító vettem részt, akkor még egy város modellel.

A szemlélődés mellett több alkotásba interaktív módon is bekapcsolódhatnak a látogatók. Például a távirányítós legó autókat, munkagépeket vezethetnek. Vagy gombnyomással avatkozhatnak be a terepasztalok történéseibe. Valamint mindkét nap lesz nyereményjáték is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában