A leghűségesebb magyar város

2024.02.25. 17:49

Idegenvezetők világnapja Sopronban - Tizenegy tematika közül választhatunk a legek városában - fotók

Február utolsó vasárnapja az Idegenvezetők világnapja. Sopronban is különleges ingyenes túrákkal készültek teljesen új tematikákkal és szerepcserés idegenvezetéssel.

Varga Henrietta

Az érdeklődők összesen 11 tematikus, ingyenes séta közül választhattak Sopronban. Fotók: Szalay Károly

Tizenegy tematika

Sopronban idén már 16. alkalommal rendezték meg az Idegenvezetők Világnapjához kapcsolódó eseménysorozatot. Az érdeklődők összesen 11 tematikus, ingyenes séta közül választhattak, így lehetőségük volt arra is, hogy délelőtt és délután is becsatlakozzanak egy-egy idegenvezető mellé. 

- A korábbi években a Soproni Idegenvezetők Szövetsége szervezte, a Tourinform iroda idén először kapta meg ezt a megtisztelő feladatot. A rendezvény célja továbbra is az, hogy felhívjuk a figyelmet az idegenvezetői hivatás jelentőségére, illetve, hogy minél több emberrel megismertessük a város értékeit, akár helyiekről, akár idelátogató vendégekről, turistákról van szó - foglalta össze lapunknak a célokat Kovács-Gazdag Nikoletta, a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Legek városa

- A séták nagy előnye, hogy nem kellett előre regisztrálni, bárki becsatlakozhatott. A túraútvonalakat mindig úgy állítjuk össze, hogy mi az, amit mi magunk is megnéznénk. Igyekszünk mindig alkalomhoz passzoló témákat találni és a várost mindig egy új szemszögből megmutatni az érdeklődőknek. A hétvégi idegenvezetések is különböző tematikákra épültek, így mindenki kiválaszthatta a számára leginkább tetsző programot.

Több olyan sétával is készültünk, ami eddig nem volt, vagy az előző években találtuk ki. Egy teljesen új tematika például a Legek városa, amely saját ötlet alapján valósult meg. Az itt élőktől vagy a vendégektől többször hallottuk már, hogy Sopronban annyi minden van, és annyi mindenben a leg, innen jött az ötlet, hogy ezt is megmutassuk a turistáknak. A visszajelzések egyértelműen pozitívak, azt tapasztaljuk, hogy évről-évre egyre többen érdeklődnek a séták iránt - zárta a beszélgetést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában