Tábor

2024.02.02. 18:39

Egymillió forintos támogatás a mosonmagyaróvári Naposház ellátottainak nyári élményeihez

Egymillió forinttal támogatja a Moson Megyei Nők Egyesülete az UFM Egyesült Hab- anyaggyártó Bt. jóvoltából a Naposház táborát, amellyel mintegy negyvenen juthatnak élményekhez nyáron.

Mészely Réka

Nem aprózzák el a segítséget. Az adományozók Borsos Eszterrel, háttérben a Naposházba járó ellátottakkal. Fotó: Kerekes István

Borsos Esztertől, a Naposház Fogyatékossággal Élők Nappali Intézményének vezetőjétől megtudtuk, hogy február 1-jétől telt házzal, 38 fővel működik az intézmény. A korábbi Égszíntér Autistaház ellátottjai is itt, a Lengyári utcában veszik igénybe a szolgáltatást. 

– A terület tavalyi bővülése óta közel négyszáz négyzetméter áll rendelkezésünkre, ahol különálló részt kaptak az autizmussal érintett fiatalok. Naponta átlagosan 25–30 felnőtt, 25–76 év közötti fogyatékos ember ellátását biztosítjuk 6 dolgozóval. A várólistánkon több mint tízen vannak, ritkán szabadulnak fel helyek, például amikor egy ellátottunk bentlakásos intézménybe kerül – emelte ki Borsos Eszter, és elmondta, hogy fejlesztő foglalkoztatáson tizenhatan vesznek részt és mindenkinek segítenek elsajátítani valamiféle munkajellegű tevékenységet. Az intézményben egyébként lekvárt, szörpöt, süteményt terápiás foglalkozások keretében készítenek, de kulturális, szórakoztató, fejlesztő programokat egyaránt szerveznek. 

Ezúttal egy örömteli esemény miatt látogattunk a Naposházba. A Moson Megyei Nők Egyesülete az UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt. jóvoltából egymillió forintot adományozott az intézménynek. 

– Ratkay Katalinnal, a Moson Megyei Nők Egyesületének elnökével régi a kapcsolatunk, már többször dolgoztunk együtt. Nagy öröm volt, amikor megtudtuk, hogy egymillió forinttal támogatják a Naposházat, amit a nyári táborunkra kívánunk fordítani. A sérült fiataloknak ötnapos, négyéjszakás nyári tábort tervezünk. Ebből az összegből meg tudjuk kezdeni a szervezést – tette hozzá a vezető. 

Az intézmény huszonhét éves története óta szerveznek nyári táborokat, azok csupán a pandémia idején maradtak el. 

– Tartós együttműködési szerződéssel rendelkezünk az UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt.-vel. Célunk, hogy a több millió forintos támogatásukat ne aprózzuk el, hanem egy-egy nagyobb ügyet segítsünk. Decemberben az Éltes-iskolát támogattuk fejlesztő eszközök beszerzésében. Fontos, hogy élményekhez is hozzájáruljunk, ezért ezúttal a Naposház nyári tábora mellé álltunk – fejtette ki Ratkay Katalin, a Moson Megyei Nők Egyesületének elnöke, aki Guntram Thurnherrel, az UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt. ügyvezetőjével együtt adta át az adományt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában