kisalfold.hu videó

2024.01.01. 16:06

Utoljára futottak együtt az óévben Mosonmagyaróváron - fotók, videó

Több mint százan húztak futócipőt az év utolsó napján a Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub SE meghívására.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Futással búcsúztatták az évet Mosonmagyaróváron. A Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub SE minden futni vágyót az év utolsó napján az UFM Arénához várt. A Szilveszteri Futást nem versenyként, hanem egy kis beszélgetős örömfutásként hirdették meg. A tempó nem számított, mindenki olyan sebességgel futott és annyit, amennyit akart.

– Tizenöt éve szervezzük meg a szilveszteri futást. Korábban több helyszínről is startolt, amióta megépült az UFM aréna, azóta innen indítjuk. Ez egy igazi év végi közösségi futóélmény, melyen alkalmanként 100-150-en vesznek részt – emelte ki Kelemen Attila főszervező.

A rajthoz álló Takács László egyesületi elnök érdeklődésünkre elmondta, hogy a szervezet célja a futás népszerűsítése. A szilveszter is lehetőséget ad erre, közösséget is építenek.

Mint megtudtuk, már zajlanak a huszonegyedik Szigetköz Félmaraton előkészületei, melyet idén április 14-én szerveznek meg, nevezni pedig már január közepétől lehet.

– Négy éve futok komolyabban, most a fiam is elkísért. A futókat Bezenye-Paprét között egy kis meglepetéssel is vártuk. Négy éve díszítek ott fel karácsony előtt egy bokrot, most ebben december 23-án barátaim is segítettek. Ott pálinkával, pezsgővel készültem – emelte ki Behonné Erdős Mónika, aki már maraton mellett a Velencei-tavat és a Balatont is körbe futotta.

A Szilveszteri Futás távja öt kilométer volt, de lehetett többet és kevesebbet is futni. A futás végén mindenkit megvendégeltek egy pogácsával, meleg teával vagy forralt borral.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában