Ökosikk

2024.01.22. 10:35

Újabb helyszíneket keres a ruhacserebere csapata - Bővül az ökosikk a győri belvárosban - fotók

Négy évvel ezelőtt hívta életre néhány lelkes zöld gondolkodású önkéntes az Ökosikk a belvárosban nevet viselő ruhacsere akciót, amely úgy kinőtte magát, hogy tovább bővítenék csapatukat.

Simon Roberta

Idén új helyszínekkel bővülne a győri ruhacserebere csapata, hogy még több megunt darabnak adhassanak új életet.

Felér egy kincsvadászattal, amikor néhány, már megunt, de még tökéletes állapotban lévő ruhadarabunk helyett újakat kereshetünk, kutathatunk. Az évente három alkalommal megrendezett, évszakokhoz igazított ökosikk pedig erre remek lehetőséget ad. A Lima Pub & Hostel, a Vital Cafe & Bistro, A Fűszeres, valamint és a Muszáj Természetvédelmi Koordinációs Egyesület lelkes csapata idén is folytatja a ruháknak új életet adó akcióját.

Olyan sokan érkeztek évről-évre, alkalomról-alkalomra a programunkra, hogy új, plusz helyszínekre lesz szükségünk. Ezért várjuk olyan győri, belvárosi üzletek vagy vendéglátó egységek jelentkezését, akik szívesen kivennék részüket ebből az önkéntes, edukatív, öko és PR megjelenést biztosító, fantasztikus rendezvényből

- emelte ki Borbás Ágnes, a Vital Cafe & Bistro tulajdonosa.

Mivel az eddigi helyszínek néhány perc sétára találhatók egymástól, a szervezők szeretnék, ha a leendő csapattag is Győr szívében adna lehetőséget a kincsvadászatra. És természetesen, ha lehet nem csak egy alkalom erejéig.

- Érkezett már megkeresés hozzánk, de örömmel fogadunk további jelentkezőket, hogy még szélesebb körben eljussunk a program résztvevőihez. Szeretnénk, ha a legközelebbi, február 25-én délután megrendezett ökosikken már kibővült csapattal és helyszínekkel tudnánk várni az érdeklődőket - emelte ki Borbás Ágnes.

A vasárnapi alkalmakon sokan meg szoktak fordulni és rengeteg cserére szánt darabot hoznak, ezért fontos, hogy kényelmesen elférjen minden, az időjárástól függően. Hiszen a hidegebb hónapokban, vagy az esős napokon zárt térben rendezik meg az akciót.

- Remek önkéntes csapatunk van, már több mint 20 fővel dolgozunk együtt, de örömmel fogadjuk az új becsatlakozókat is. A diákoknak remek lehetőség a közszolgálati munka elvégzésére is, hiszen igazolást is adunk -tette hozzá az egyik szervező.

A szabály idén is ugyanaz, maximum 10 évszaknak megfelelő viseletet lehet behozni és cserébe 10-et vihetünk haza magunkkal. Illetve fogyasztás ellenében, a kupakokat válthatják talált kincsekre az érdeklődők. A megmaradt ruhákat rászorulóknak adományozzák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában