Sulin kívül

2024.01.30. 14:21

Nem unatkoznak a kapuvári diákok

Iskolaidőn kívül sem unatkoznak a kapuvári Páli Szent Vince katolikus oktatási intézmény diákjai. Számos programon vehetnek részt, de versenyeken is rendszeresen megméretik magukat.

Cs. Kovács Attila

Győri Pedagógiai Oktatási Központ által meghirdetett „Ismerem a technikai környezetemet”– Technika, életvitel és gyakorlat tantárgyi verseny dunántúli döntőjét Kapuváron rendezték meg. A gyerekek lakókörnyezetükkel kapcsolatos kérdéseket is kaptak.

Forrás: Katolikus iskola

A katolikus iskolában tartották meg például a Győri Pedagógiai Oktatási Központ által meghirdetett „Ismerem a technikai környezetemet”– Technika, életvitel és gyakorlat tantárgyi verseny dunántúli döntőjét 5–8. évfolyamos tanulók számára. A verseny témája a lakás, lakókörnyezet, funkciók, berendezések, a megújuló energiák, az energia felhasználása volt. A vetélkedőn írásbeli és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk a gyerekeknek. A kapuvári diákokat Schiffer Gyula készítette fel, aki a verseny helyi szervezője is volt. 
A iskola jubileumi programjaként a gimnáziumi tanulók rendhagyó történelemórán vehettek részt, melyet Pavlóczki Béla történész, helytörténeti kutató tartott. Előadásából a „vincés” diákok megismerték Zalka János püspök életét, munkásságát, és bepillantást kaptak a XIX. század helytörténeti szempontól fontos eseményeibe is. 
Zalka János győri megyéspüspök hívta Kapuvárra a Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővéreket, akik 1873-ban megnyitották a leányiskolát, egy évvel később pedig a kisdedóvót. Zalka püspök személyében a kapuvári intézmény alapítóját tisztelik a helyiek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában