Megnyitó

2024.01.12. 13:53

Képes segélykiáltás - Kiállítás nyílik Sopronban

Kisalföld.hu

Az életöröm mindannyiunké címmel nyílik kiállítás a kecskeméti születésű Harsányi Zsuzsanna festőművész alkotásaiból Sopronban. A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. és a Lions Club Sopron szervezésében létrejött tárlat segélykiáltás, mellyel a művész szeretné felhívni a figyelmet az értelmi sérültséggel élő embertársainkra. 

A festmények bepillantást engednek hétköznapjaikba, hisz ők ugyanúgy éreznek, örülnek, szomorúak, élvezik az életet, a társaságot. Ugyanúgy szeretnek beszélgetni, játszani, szórakozni, táncolni, de ugyanúgy komolyan veszik a rájuk bízott feladatokat is. Nyitottak, segítőkészek, őszinték, nagyon tudnak szeretni és nagyon szerethetőek. 

A kiállítást eredetileg két segélyszervezet, a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Szent Vitus Alapítvány hozta létre azzal a céllal, hogy az országban egy vándortárlat formájában minél több emberhez eljusson az üzenete. 

A kiállítás pénteken délután négy órakor nyílik meg a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában