Egy kis gondoskodás

2023.12.21. 11:00

Odaadás és jótékonyság - Bejglit is sütöttek a diákok a soproni tűzoltóknak - fotók

Ötösre vizsgáztak odaadásból és jótékonyságból az adventben a Soproni Szakképzési Centrum szakképző intézményeinek tanulói. A pék- és cukrásztanulók a tűzoltóknak, a mentőknek és egy idősotthon lakóinak sütöttek bejglit, szorgoskodtak a fodrász- és kozmetikustanulók, a kertésztechnikusok pedig koszorúkat és asztali díszeket készítettek.

Bódvai Ildikó

A karácsonyi süteménycsomagokat szerdán adta át a mentők és a tűzoltóság képviselőinek a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója, Kuntár Csaba és gazdasági vezetője, Veress Ágnes, valamint a vendéglátó-iskola igazgatója, Sterbenz László. Fotó: Szalay Károly

A vendéglátó-technikum 10–11. évfolyamos cukrásztanulói 24 diós és mákos bejglit sütöttek az iskolai szakmai gyakorlat keretében. A bejgliket a soproni tűzoltóság, valamint a mentőállomás dolgozói kap­ták meg. 

A soproni karitatív akcióhoz hasonlóan a csornai és kapuvári iskolák cukrásztanulói is készítettek karácsonyi kalácsokat. A csornai Kossuth-szakképző 10. évfolyamos cukrásztanulói 20 rúd diós, mákos és gesztenyés bejglit készítettek, amelyeket a csornai tűzoltóság és a mentőállomás dolgozóinak adnak át a napokban. 

A kapuvári Berg-szakképző pék-cukrász képzésében részt vevő 10–11. évfolyamos tanulók és a felnőttek szakmai oktatásában részt vevők összesen 50 rúd diós és mákos bejglit sütöttek. A finomságok egy részét a Kapuvári Bentlakásos Idősek Otthona negyven lakójának, másik részét a kapuvári mentőszolgálat dolgozóinak juttatják el. 

A soproni Handler-technikum fodrász- és kozmetikustanulói a napokban több alkalommal is folytattak adventi jótékonysági szépészeti készülődést. Egyrészt a Sopron és Környéke Család- és Gyermekjóléti Ellátás Intézetéből édesanyák és gyermekeik érkeztek az iskolába egy kis feltöltődésre, szépülésre, másrészt a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Vármegyei Egyesületének tagjait örvendeztették meg a tanulók új frizurával. 

A fertődi Porpáczy-technikum felnőttek szakmai oktatásában virágkötészetet tanuló leendő kertésztechnikusok negyven adventi koszorút és negyven karácsonyi asztali díszt készítettek, melyeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Mentes Mihály Idősek Otthona részére adtak át adventi jótékonysági nyílt napjuk keretében. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában