Szilveszteri ének

2023.12.29. 07:49

Nyolcvanévesen is dallal búcsúznak az óesztendőtől Győrben

Hagyományt teremtettek a győri Szürkebarát Nótaklub tagjai azzal, hogy már hetedik éve adnak szilveszter napján ingyenes koncertet Győr szívében.

Gyurina Zsolt

Máig lelkesek. A Szürkebarát Nótaklub tagjainak átlagéletkora 78 év.

A 25 fős férfidalárda átlag- életkora 78 év. A csapat december 31-én 17 órától szórakoztatja a járókelőket dalaival, magyar és katonanótáival a Baross úti Szent György-szobornál, együtt a szintén győri Obsitos Dalárda tagjaival.

Timár Antal, az együttes vezetője lapunknak elmondta, hogy az évek során már rendszeres nézőközönsége van a nótát kedvelő férfiaknak, akik a tárogató zenéje mellett tangóharmonikás kísérettel, andalgókkal, népdalokkal és csárdásokkal szórakoztatják a nóták szerelmeseit, a szilveszteri belvárosi forgatagot színesítve. Kiemelte azt is, hogy a közönségük többnyire nyugdíjasok, akik örömmel veszik, hogy a szilveszteri programok között hallható a nótacsokor, szebbé téve az egy órát. 

Érdekesség, hogy három éve egy volt miniszter is zenélt velük a sétálóutcán, a volt földművelésügyi miniszter, Szabó János tárogatón kezdte el szórakoztatni a nagyérdemű közönséget muzsikájával, majd a nótaklub többi tagja is rázendített. 

A harmonikás a szabadhegyi Nyikos-Kiss Imre, aki lapunknak arról beszélt, hogy ismertetőjelük a bordó nyakkendőjük. Havonta egyszer próbálnak a Havanna étteremben, és sokat járnak vidékre, fellépésekre, idősotthonokba, egyéb programokra. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában