Befőzve, nem keverve

2023.12.30. 11:49

Garantáltan jó lesz a hangulat - Magyar bajnok győri bartender ad izgalmas tippet a szilveszter esti italunkhoz

Horváth Jonatán több mint hat éve dolgozik a győri Szomszédban, tavaly óta pedig a Higgi Tiki bár irányításáért felel üzletvezetőként. Emellett képzi a jövő bartendereit, és amikor ideje engedi, maga is versenyzik. Tavaly ősszel a Monin Cup magyar bajnoka lett. Idén is azoknak ad tippeket, akik a szilveszteri pezsgős koccintás mellett nyitottak kis csavarra és szívesen fogyasztanak izgalmas koktélokat. Irány a spájz!

Bella Violetta

Jonatán szeret kísérletezni, új és újabb ízeket kipróbálni, erre invitálja az idei évet búcsúztatókat is. Fotó: Kisalföld-archívum (Huszár Gábor)

– Úgy gondoltam, idén felfrissítjük a gondolkodásunkat és elrugaszkodunk a talajtól. Fogunk egy elfeledett baracklekvárt, és több variációban ízesítjük.

A barackos koktélalap receptjében először kimérünk 500 gramm baracklekvárt. Ha nem elég édes, akkor adunk hozzá ízlés szerint cukrot (50 -150 gramm javasolt). Ezt felfőzzük majd adunk hozzá bazsalikomot vagy gyömbért, és citromfüvet. A fűszerezett szirupot lehűtjük.

Ezt a sokoldalú alapot fogyaszthatjuk ginnel, vodkával vagy rummal, de akár a forralt borban is megállja a helyét pár milliliter extra ízesítésként.

Kimérünk 50 milliliter alkoholt, adunk hozzá 20-30 millilitert a házi szirupunkból, majd hozzáadjuk egy friss citrom levét. Amennyiben van shakerünk és jegünk, rázzuk az italt, vagy csak keverjük össze jéggel.

Klasszikus receptként ajánlja még Jonatán a Frech 75 koktélt, ami nem más, mint gin, citromlé, cukor és pezsgő. Ebben az italba is izgalmas csavart hoz az, ha a cukor bázist kicseréljük a lekvárból nyert házi szirupra. Fogyasszuk mértékkel!

IMG_4278
Jonatán szeret kísérletezni, új és újabb ízeket kipróbálni, erre invitálja az idei évet búcsúztatókat is. Fotó: Kisalföld-archívum (Huszár Gábor)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában