Az év leghangulatosabb része jön

2023.11.24. 09:03

Ünneplőbe öltözik Sopron adventre

Javában zajlik az adventi díszkivilágítás szerelése Sopron frekventált utcáin és terein. Az előkészületek már októberben megkezdődtek, a tényleges kiviteli munkák pedig november első napjaiban. Az első adventi hétvégére minden dísz ragyogni fog.

Bódvai Ildikó

A város díszkivilágításának kiépítése mintegy négy hetet vesz igénybe, december elsejére mindennel elkészülnek. Fotó: Szalay Károly

– Nagyon szép lesz az ünnepi díszbe öltözött város. Idén visszatérünk a korábban megszokott díszkivilágításhoz, nem az utóbbi két évben alkalmazott csökkentett verziót szereljük. Több tízezer LED-égőt, fényfüzért és különböző díszeket helyezünk el a kandelábereken, az utcák felett és a körforgalmak egy részében. Fontos hangsúlyozni, hogy ezek mind energiatakarékos LED-fényforrások – tudtuk meg Kiss Istvántól, a Sopron díszkivilágításáért felelős Kiss Villamossági Kft. ügyvezetőjétől.

Természetesen ünnepi köntösbe öltözik a Várkerület, azon belül frekventáltan a Mária-szobor környéke, ahol immár hagyományosan a város karácsonyfáját is felállítják. Díszkivilágítást kap az Ógabona tér, a Petőfi tér, a Széchenyi tér és a Deák tér. Úgyszintén karácsonyi fények díszítik majd az Erzsébet, a Mátyás király, az Ötvös, a Magyar, a Móricz Zsigmond és a Lackner Kristóf utcákat, a Jereván városrészt, valamint Brennbergbánya, Görbehalom és Balf korábban megszokott helyszíneit.

A város díszkivilágításának kiépítése mintegy négy hetet vesz igénybe, december elsejére mindennel elkészülnek. Fotó: Szalay Károly

– A munkákkal ütemesen, jól haladunk. December elsején, advent első vasárnapját megelőző pénteken gyúlnak majd fel az ünnepi fények. Addigra feldíszítjük a város karácsonyfáját, és kikerül a többi adventi kellék is, hogy meghitt legyen az ünnepvárás – tette hozzá Kiss István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában