Segítik az intézményt

2023.11.24. 19:24

Több mint másfél millió forinttal segítik a mosonmagyaróvári Hospice-házat

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjjal ismerték el a Hospice-ház megálmodójának, dr. Bodnár Máriának a munkáját a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége győri Prima gáláján: már az eseményen megfogalmazódott, hogy adományokkal segítsék az intézményt. A máig összegyűlt több mint másfél millió forintot pénteken adták át.

Mészely Réka

Dr. Kovács Péter, dr. Bodnár Mária és Tóth Ferenc a hospice-házban. Fotó: Kerekes István

Dr. Bodnár Mária, a mosonmagyaróvári Hospice-ház alapítójának munkáját nemrég Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjjal tüntették ki a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége győri Prima gáláján, Tóth Ferenc elnökségi tag javaslata nyomán.

– Az ünnepségen dr. Bodnár Mária vastapsot kapott a díj átvétele és beszéde után. Már akkor sokan felajánlották, hogy adományokkal kívánják segíteni a Hospice-ház működését. Szabó István elnökségi tagunk javaslatára gyűjtést kezdtünk, azt a célt tűzve ki, hogy legalább egy Prima-díjnak megfelelő összeget összejöjjön az intézménynek – fejtette ki érdeklődésünkre Dr. Kovács Péter, a VOSZ vármegyei elnöke, aki ezúton köszönetét fejezi ki minden adományozónak.

Az összegyűlt több mint másfél millió forintos támogatást Árvay István mosonmagyaróvári polgármester jelenlétében adta át az intézményben Dr. Kovács Péter és Tóth Ferenc elnökségi tag dr. Bodnár Máriának.

– Minden felénk való fordulás fantasztikus. Egyre nyílik az olló, és egyre többen fordulnak felénk, nem csak olyanok, akik érintettek. A Prima gála is nagy nyilvánosságot nyújtott az intézményünknek – emelte ki dr. Bodnár Mára.

Mint elmondta, nincs külön cél, hogy mire fordítják e pénzt, az az alapítvány számlájára kerül.

– A házon folyik az ablakok cseréje az energiatakarékosság jegyében, ezért jelenleg 7 ellátottat tudunk fogadni. Egyébként szinte folyamatosan teltházzal működünk – tette hozzá a doktornő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában