Ünnepi esemény

2023.11.06. 16:03

Páros horgászversennyel ünnepeltek - Szerszámtárolót adtak át Győrladaméron - fotók

A „Községi Horgászegyesület Győrladamér” nemrég a Nemzeti Együttműködési Alap kiírásán 350 ezer forintos támogatást nyert, amelyből egy szerszámtároló faházat építettek az önkormányzat tulajdonában lévő tóhoz. Az átadó alkalmával horgászversenyt is rendeztek.

Ollári Gergely

Fotó: Községi Horgászegyesület Győrladamér

A Községi Horgászegyesület Győrladamér az önkormányzat tulajdonában lévő tavon gazdálkodik szerződés alapján. Az önkormányzattal történt egyezség alapján az egyesület tartja rendben a tó környékét és folyamatosan fejleszti eszközállományát pályázatok segítségével. Most a Nemzeti Együttműködési Alap kiírásán nyert az egyesület 350 ezer forintot. A megnyert összeget egy szerszámtároló faház megvételére fordították, a vételár másik felét pedig a helyi önkormányzat támogatásából fizették ki. A szerszámtároló faház átadása október 1-jén, vasárnap volt. Az esemény alkalmával páros horgászversenyt is rendeztek az Abdai Horgászegyesülettel közösen. 

A megmérettetésen a párokat kisorsolták, végül hét csapat indult. A két szektorban több mint ötven kilogramm halat fogtak a versenyzők. Természetesen ifjúsági horgászok is indultak, akik külön versenyen vettek részt. Az eredményhirdetés után pedig átadták az új szerszámtároló faházat. Az átadást Páli Géza alpolgármester, valamint a horgászegyesület részéről a verseny főrendezője, Németh Tamás tógazda végezte. Az esemény jó hangulatú ebéddel zárult. 

Pappné Kett Adrienn, Győrladamér polgármestere szerint a településen működő horgászegyesület szép természeti környezetben, jó levegőn, halat is fogva egy közösséget alkot. 

– A település külterületén elhelyezkedő horgásztó folyamatosan szépül, mely önkormányzati támogatást is élvez. A területet bárki meglátogathatja, horgászni pedig a tagsággal és vizsgával rendelkező tagok mehetnek. A tavat és környezetét a horgászegyesület kezeli, minden évben halat is telepítenek. Évente rendeznek horgászversenyt sikerrel, ilyen alkalom volt a most megrendezett és projektátadóval egybekötött esemény is – fogalmazott lapunknak. 

Az elöljáró hozzátette: elmondható, hogy az önkormányzat és a horgászegyesület között kiváló a kapcsolat ez máshogy nem is működne. Továbbá az egyesület tagjai folyamatosan szépítik a terepet, remek kikapcsolódási lehetőséget biztosítva ezzel maguknak és az odalátogatóknak egyaránt. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában