Kincskeresés, kreatív feladatok

2023.11.24. 07:23

Döntős junior diplomaták Győr-Moson-Sopronban

Kisalföld.hu

Szeles Szabolcs és Horváth Olivér (jobb szélen) a legjobbakkal, akiknek a november 30-i döntőn lehet szurkolni. Fotó: Csapó Balázs

Ezer versenyző közül került ki a vármegye négy KicsiAttaséja és Kicsi- Nagykövete. Kedd délután adták át az okleveleket és díjakat annak a huszonkilenc 10–12 éves diáknak, akik Győr-Moson-Sopronból átjutottak a Magyarság KicsiNagykövete kihívás első és második fordulóján, rengeteg kincskeresésen, kreatív feladaton keresztül. A kihívás célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és származásukra. A budapesti harmadik fordulón így agrárattaséként Niksz Lénárd – már másodízben –, a kultúra területén Németh Jázmin, Zöld- KicsiAttaséként Falusi Ádám, a sport területén Zsadony Zénó Máté, KicsiNagykövetként pedig Kovács Eliza Gabriella képviseli megyénket. 

Győr város jóvoltából az attasék tablettel, a nagykövet pedig okosórával gazdagodott, amelyeket Szeles Szabolcs és egy korábbi KicsiNagykövet, a Győri Nemzeti Színház gyermekszínésze, Horváth Olivér adott át. A szervező Generációk Találkozása Egyesület pedig budapesti sétahajózásra, kincskeresésre és Parlament-látogatásra viszi a majd harminc gyermeket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában