Vadnyugat a Fertő közelében

2023.10.11. 18:16

Westernshow-t és díjugratást tartottak Hegykőn - galéria

Két év kihagyás után újra Indiánnyár Búcsúztató Lovasnapot tartottak a Fertő-parti Lovasklub Közhasznú Egyesület szervezésében.

Kisalföld.hu

Lovas csendőrök és hagyományőrzők színes műsorát is élvezhették a hegykői rendezvény látogatói. Fotó: Horváth István

– A rendezvény célja az volt, hogy közelebb hozzuk az emberekhez a lovassportokat, megismertessük velük ezt a kultúrát – mondta Obádovics Csilla, az esemény szervezője. – Elsősorban a bemutatókra helyeztük a hangsúlyt. Először a lovas csendőrök mutatták be műsorukat, amelyet hangos puskadurrogtatás közepette fejeztek be.

Őket a Nyugati Vármegye Vitézlő Rendje Hagyományőrző Egyesület előadása követte, majd Kocsis Szabina, a Kapuvári Lóbarátok Egyesületének tagja tartott bemutatót népviseletben. Szabina a hegykői lovaspályán versenyzett először majd egy évtizede, és több éven át rendszeresen visszajáró szereplője a rendezvényeinknek, ezért nagyon örültünk a részvételének – tette hozzá.

– A díjlovas- és díjugratóprogramot a vadnyugati stílus váltotta, ahol westernversenyszámokból láthattak bemutatót az érdeklődők. A Western­ Horseman csoport műsorát marhaterelés zárta, amelyben egy lánctalpon guruló játék boci is színesítette a show-t. Elmondhatom, hogy mindenki jól érezte magát, a gyerekek nagyon élvezték az akadálypályát, de nagy sikert aratott a pónilovas séta és a ló által húzott „varázsszőnyeg” is – zárta a beszélgetést a szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában