III. Győri KLÍMA EXPO

2023.10.04. 13:52

Szombaton kerékpáros és rolleres felvonulás Győrben

A III. Győri Klíma EXPO Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata rendezésében október 5-én, pénteken nyitja meg kapuit. Az Olimpiai Sportparkban tartott öko-tematikus kiállítás fontos, látványos eseménye lesz a Zöld Futás, illetve az azt felvezető Kerékpáros és Rolleres Felvonulás. A szervezők még várják a jelentkezőket, a városuk környezetéért tenni akarókat.

Kisalföld.hu

Kerékpáros és Rolleres Felvonulás a Győr jövőjéért

A Klíma Expohoz céljaihoz, szellemiségéhez kapcsolódóan, a győri Olimpiai Sportparktól fog elrajtolni szombaton 10 óra 15 perckor a Kerékpáros és Rolleres Felvonulás. A győri, Győr környéki hobbibringások rendőri biztosítás mellett hét kilométert tesznek meg a belvárosban, demonstrálva a helyi kerékpáros társadalom összetartozását, környezettudatosságát.

- A kerékpározás és elekro mobilitás környezetvédelmi szempontból egyaránt fontos tényezők - mondta Tömböly Tamás a Magyar Kerékpárosklub Győri Szervezete vezetője, a Hobbikerékpárosok Országos Klubjának elnöke, a felvonulás főszervezője. – Szombati felvonulásunkra az előzetes regisztrációk azt mutatják, hogy Győrben a két keréken gördülők nagyon is átérzik megmozdulásunk lényegét. Demonstrációnkkal a munkába, iskolába tekerőkre, rollerezőkre is szeretnénk felhívni a döntéshozók figyelmét. Városunk kerékpárút hálózata folyamatosan fejlődik, ám a kétkerekesek nagyobb biztonságáért még bőven akad tennivaló.

Egy emelés a „sokan vagyunk” jegyében

A főszervező elmondta, hogy a Felvonulás lezárt útvonalakon történik, a zöld pólósok a Szent István úton is végig tekernek, majd a Városháza előtt jó szokásukhoz híven felemelik kerékpárjaikat, rollerjeiket.  

- A győri Klíma Expo számunkra is kiemelt esemény – mondta Tömböly Tamás – Főként a Covid óta megfigyelhető tendencia, hogy a Győrben a tömegközlekedés, autózás helyett egyre többen választják a kerékpározást munkába vagy iskolába menet. Ez amellett, hogy környezetkímélő alternatíva, levesz a túlzsúfolt városi közutak terheltségéből, jó példát mutat a jövőről való felelős gondolkodásban is. A Kerékpáros és Rolleres Felvonulással, napi közlekedési eszközeink magasba emelésével az autósoknak is üzenünk: Sokan vagyunk, jobban figyeljetek ránk!

Bringás vagy? Regisztálj MOST!

A Kerékpáros és Rolleres Felvonulásra még lehet regisztrálni, sietni azonban nem árt, mivel az első 300 jelentkező zöld eseménypólót kap ajándékba.

Regisztrálni itt lehet >>

Figyelem! A Kerékpáros és Rolleres Felvonulás a Győri Zöld Futás felvezetője. A szervezők kérik azokat a bringásokat, rollereseket, akik kedvet, erőt érzenek egy kis kocogáshoz, azok ezen a programon is vegyenek részt.  

További részletek a Klíma Expo honlapján.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában