III. Győri KLÍMA EXPO

2023.10.02. 07:07

Kerékpáros és rolleres felvonulás a győri expón

A győri önkormányzat harmadik alkalommal rendezi meg a rangos díjjal kitüntetett Győri Klíma EXPO-t. Az október 5-én nyíló háromnapos, öko-tematikus kiállításnak ismét a győri Olimpiai Sportpark ad otthont, de a városban is fontos „zöld események” lesznek.

Kisalföld.hu

Korábbi felvétel

Az azonnali cselekvés óráit éljük

A klímaváltozás szinte naponta tetten érhető jelei, a szélsőséges időjárás, az egyre sűrűsödő természeti katasztrófák mind azt mutatják, Földünkön nagy veszélyben van. A gyors, hatékony cselekvés mellett mindannyiunk felelős magatartása szükséges ahhoz, hogy elkerüljük a végzetes katasztrófát. A III. Győri KLÍMA EXPO a hatékony megoldások bemutatásában szeretne élen járni.

A rendezvény kiemelt témái

  • Városi jó példák bemutatása a környezetvédelem és fenntarthatóság terén
  • Energiahatékonyság, energiaközösségek
  • Körforgásos gazdaság, hulladékok újra hasznosítása

Az esemény fővédnöke Dr. Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára lesz. A rendezvényen Győr testvérvárosai közül Dunaszerdahely és Brassó is képviselteti magát.

Győri Zöld Futás, Kerékpáros és Rolleres Felvonulással

A Klíma Expo alapvető törekvése, hogy fontos üzenetei ne csupán a kiállítás résztvevőihez, de minél több győri polgárhoz eljussanak. Ennek jegyében az Olimpiai Sportparktól október 7-én, szombat délelőtt rajtol el a Kerékpáros és Rolleres Felvonulás. A győri hobbibringások rendőri biztosítás mellett hét kilométert tesznek meg a belvárosban.

-Minden környezetvédelemmel kapcsolatos eseményhez lelkesen csatlakozunk, így a Klíma Expo is évről évre fontos esemény számunkra – mondta Tömböly Tamás a Magyar Kerékpárosklub Győri Szervezete vezetője, a Hobbikerékpárosok Országos Klubjának elnöke. – Felvonulásunk remek alkalom arra, hogy egy kicsit ráirányítsuk a figyelmet a győri kerékpáros közlekedés fontosságára, az infrastruktúra folyamatos fejlesztésének szükségességére. Így például megoldásért kiált Abda, illetve Győrújbarát  kerékpárral való biztonságos megközelíthetősége. Ugyanígy fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a munkába, iskolába kerekezők nagyobb biztonságára. A jövő generációja, a biciklis családok, a gyerekeket fogékonyak a tisztább, élhetőbb környezetre, így őket is szeretnénk megszólítani.  

Előzetes regisztráció és ajándék póló

A vezető hozzátette, hogy a szombati Felvonulásra nagy szeretettel várnak minden bicajost és rollerest. Az eseményen való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, amelyről bővebb információt kaphatunk a győri kerékpáros közösségi oldalakon. Október 7-én reggel 9 órától a győri Olimpiai Sportpark elé várják a regisztrált kerékpárosokat. A Kerékpáros és Rolleres Felvonulás startja 10 óra 15 perckor lesz. A bringások a hét kilométeres távot biztonságos útvonalon, ajándék eseménypólóban tekerhetik végig. A szervezők a legkisebbektől az idős korúakig minden korosztályt nagy szeretettel várnak.

Nyeregből leszállva egy kis kocogás

A Kerékpáros és Rolleres Felvonulás csupán előfutára, felvezetője lesz a Győri Zöld Futásnak, amely a kerékpározók útvonalán, szintén hét kilométeres  távon fog lezajlani. (Akinek hosszú a táv, rövidebb szakaszon is elindulhat.) A szervezők kérik a bringásokat, hogy aki kedvet, erőt érez, vegyen részt a futásban is.

III. Győri KLÍMA EXPO az MVM energiájával - Olimpiai Sportpark, Győr, 2023. október 5 – 7.  - Hivatalos oldal >>

Kerékpáros és Rolleres Felvonulás a Győri Klíma Expo-n – október 7. Gyülekező: 9 órától, start 10 órakor, utána Győri Zöld Futás >>

regisztráció itt >>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában